ΠΟΛΙΤΙΚΗ

N. Παπαδόπουλος: «Να αγωνιζόμαστε για πραγματική επανένωση όχι για εύθραυστη συγκόλληση»

N. Παπαδόπουλος: «Να αγωνιζόμαστε για πραγματική επανένωση όχι για εύθραυστη συγκόλληση»

“Οφείλουμε ν’ αγωνιζόμαστε για την πραγματική επανένωση του λαού και του τόπου σε συνθήκες ελεύθερης ζωής, και όχι για μια εύθραυστη συγκόλληση των διαιρεμένων δια της βίας μερών του νησιού μας”, ανέφερε στον επικήδειο λόγο του ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος στην κηδεία των οστών του αγνοούμενου στρατιώτη Στυλιανού Κωνσταντή, στην Αργάκα

Η Κοινότητα της Αργάκας, συγγενείς και φίλοι υποδέχτηκαν και αποχαιρέτησαν με τιμές ήρωα και με συγκίνηση τον αγνοούμενο στρατιώτη Στυλιανό Κωνσταντή, για την ηρωική θυσία του και με σεβασμό στην τίμια μνήμη του.

Μιλώντας στην κηδεία, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι ο αγώνας ελευθερίας και επιβίωσης, θέλει σύνεση, αλλά και όραμα, θέλει υπευθυνότητα, αλλά και πίστη, προσθέτοντας πως είναι αγώνας για λύση, για τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία μας έχει προστατέψει μέχρι σήμερα. 

Να αγωνιζόμαστε, είπε, “για μια λειτουργική και βιώσιμη λύση και όχι για μια ρηχή και επισφαλή διευθέτηση”, για ένα σίγουρο μέλλον και όχι για ένα αβέβαιο αύριο.

“Γονυπετούμε μπροστά στα τίμια οστά του” Στυλιανού Κωνσταντή, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, “και αναφωνούμε τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε τον αγώνα, μέχρι την ώρα που ο ήλιος της δικαιοσύνης θα ανατείλει στους θλιμμένους για 43 χρόνια κυπριακούς ουρανούς”.

Αναφερόμενος στις συνθήκες χαμού του Σ. Κωνσταντή, είπε ότι με τους συντρόφους του, ανήκαν στο Τάγμα, το 281 Τ.Π., που κύρια αποστολή του είχε την απόκρουση της όποιας τουρκικής αποβατικής ενέργειας, όμως αντί αυτού “σας οδήγησαν στην Πάφο, για να κυνηγήσετε μακαριακούς”.

Της προδοσίας υπήρξε συνέχεια, ανέφερε, σημειώνοντας πωςστις 20 Ιουλίου ως πρόβατα επί σφαγή, οδηγήθηκαν, υπό το φως της ημέρας, έρμαια της τουρκικής αεροπορίας στον Κοντεμένο και τους συνέλαβαν ανυπεράσπιστους, και από τότε, τα ονόματά τους βρίσκονται στον κατάλογο των αγνοουμένων, “που αποτελεί ένα από τα μνημεία της μεγάλης εθνικής συμφοράς”. 

Η θυσία τους και η ανάμνηση της γενναιότητας τους, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ σε άλλο σημείο της ομιλίας του, θα παραμείνουν παντοτινά στις σκέψεις και στις καρδιές μας.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top