ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλούρης: «Να αντιμετωπιστούν τα βαθύτερα αίτια της πολιτικής αστάθειας στη Μεσόγειο»

Συλλούρης: «Να αντιμετωπιστούν τα βαθύτερα αίτια της πολιτικής αστάθειας στη Μεσόγειο»

Στην ανάγκη για αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών της πολιτικής αστάθειας στην περιοχή της Μεσογείου αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, σε παρέμβασή του στην Τέταρτη Σύνοδο των Προέδρων των Κοινοβουλίων - μελών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για τη Μεσόγειο (Κ.Σ. ΕγΜ), στη Ρώμη, κατά τη συζήτηση του θέματος της ενίσχυσης της απασχόλησης και της αειφόρου ανάπτυξης, ο κ. Συλλούρης αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες στις δύο όχθες της Μεσογείου.

Όπως είπε, τόσο η χρηματοπιστωτική, όσο και η προσφυγική κρίση έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις ευκαιρίες εργοδότησης των πολιτών στις χώρες αυτές.

Πέραν αυτού, είπε, είναι σημαντική η ενδυνάμωση των οικονομικών δραστηριοτήτων και ανταλλαγών μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Μεσογειακών χωρών, καθώς επίσης μεταξύ των χωρών στη Νότια και Ανατολική ακτή της Μεσογείου.

Μεταξύ άλλων είπε ότι η αναθεώρηση των προτεραιοτήτων σε ό,τι αφορά σε χρηματοδοτικά εργαλεία και η προώθηση προγραμμάτων προς όφελος των γυναικών και των νέων σε ό,τι αφορά στην εργοδότηση, αλλά και πολιτικές για το περιβάλλον και τη συμμετοχή σε πολιτιστικά και επιστημονικά προγράμματα συνεργασίας, είναι ουσιώδη για την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης στην περιοχή της Μεσογείου.

Η Σύνοδος των Προέδρων ολοκλήρωσε τις εργασίες της με την υιοθέτηση Διακήρυξης, στην οποία ενσωματώθηκαν οι τροπολογίες που υπέβαλε η Βουλή των Αντιπροσώπων, καταλήγει η ανακοίνωση.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο - Είχε στην κατοχή του αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται υπό όρους - Διαφώνησε ο Εισαγγελέας



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top