ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Κυπριακά Πρωτοσέλιδα: ΓΕΣΥ και παύση του υπαρχηγού Αστυνομίας στο επίκεντρο

Κυπριακά Πρωτοσέλιδα: ΓΕΣΥ και παύση του υπαρχηγού Αστυνομίας στο επίκεντρο

Η συμφωνία των κοινωνικών εταίρων, πλην της ΟΕΒ, για τις συνεισφορές στο ΓεΣΥ και η αντίδραση του Υπουργού Υγείας για τη στάση της ΟΕΒ, η παύση του Βοηθού Αρχηγού της Αστυνομίας Ανδρέα Κυριάκου και η αντιπαράθεση που ξέσπασε μεταξύ της Κυβέρνησης και του ΑΚΕΛ για αυτή και τα ταξίδια που θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιούνη και τα οποία σχετίζονται με τα ενεργειακά, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλει σήμερα ο κυπριακός Τύπος.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «ΓεΣΥ και καραόλοι», γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο Υπουργός Υγείας απάντησε με το παράδειγμα των καραόλων σε αυτούς που αντιτίθενται στην εφαρμογή του ΓεΣΥ με τα πυρά να πιάνουν την ΟΕΒ. Αλλού, γράφει για την παύση του Βοηθού Αρχηγού Ανδρέα Κυριάκου και τον διορισμό του Κύπρου Μιχαηλίδη στη θέση του. Σε άλλο της θέμα γράφει νομοσχέδιο ασπίδα για τα παιδιά, όσον αφορά την παιδική πορνογραφία.

Η «Σημερινή» κάτω από τον τίτλο «Παύση Υπαρχηγού με πολιτικούς τριγμούς», γράφει στο κύριο της θέμα ότι η ενέργεια του Προέδρου Αναστασιάδη να παύσει τον Ανδρέα Κυριάκου προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης και ΑΚΕΛ. Σε άλλο της θέμα για το θέμα των επερχόμενων Προεδρικών και συγκεκριμένα πως τίποτα δεν είναι δεδομένο για το ΑΚΕΛ την ώρα που υπάρχουν ενδοκομματικοί τριγμοί στη Συμμαχία Πολιτών. Αλλού, γράφει ότι η Τράπεζα Κύπρου πουλά κόκκινα δάνεια.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Αντεπίθεση στα ενεργειακά», γράφει για τρία ταξίδια του Προέδρου Αναστασιάδη το πρώτο δεκαπενθήμερο Ιουνίου, σε ΗΠΑ, Λίβανο και Ελλάδα που θα έχουν στο επίκεντρο τους τα κοιτάσματα στην περιοχή. Αλλού, γράφει για βόμβα ΟΕΒ σε σχέση με το ΓεΣΥ καθώς δεν υπέγραψε χθες τη συμφωνία για το ύψος των  συνεισφορών. Σε άλλο του θέμα γράφει για την έναρξη των παγκύπριων εξετάσεων σήμερα για τους μαθητές των Λυκείων με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.

«Διαφωνεί η ΟΕΒ αναζητά συμμάχους κατά ΓεΣΥ», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Χαραυγής», η οποία γράφει ότι όλοι οι κοινωνικοί εταίροι εκτός από την ΟΕΒ, η οποία επιμένει σε πολυασφαλιστικό, υπέγραψαν την κοινή διακήρυξη αρχών για το ύψος των συνεισφορών. Αλλού, γράφει κάτω από τον τίτλο «καρατομούν όσους δεν είναι δικοί τους», για την απόφαση του Προέδρου Αναστασιάδη να παύσει τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας Ανδρέα Κυριάκου. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι οι δύο διαπραγματευτές Μαυρογιάννης και Ναμί συζητούν σήμερα όλα τα θέματα για να προετοιμάσουν την αυριανή συνάντηση των ηγετών.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ο δεύτερος στην ιεραρχία της Αστυνομίας διώχθηκε», γράφει ότι η απόφαση του Προέδρου Αναστασιάδη για παύση του Ανδρέα Κυριάκου προκάλεσε την αντίδραση του ΑΚΕΛ που κάνει λόγο για δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αλλού, γράφει ότι η κυβερνοεπιθέσεις έχουν μειωθεί σε ένταση ωστόσο ο φόβος παραμένει. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ο Υπουργός Υγείας είναι ικανοποιημένος για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους κοινωνικούς εταίρους, πλην της ΟΕΒ, για τΙς συνεισφορές στο ΓεΣΥ.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top