ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώτης Φωτίου: Στόχος η συνέχεια της παρουσίας των απανταχού της γης Ελλήνων,

Φώτης Φωτίου: Στόχος η συνέχεια της παρουσίας των απανταχού της γης Ελλήνων,

Ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου δήλωσε απόψε ότι στόχος μας είναι η με κάθε τρόπο διασφάλιση της συνέχειας της δυναμικής παρουσίας των απανταχού της γης Ελλήνων, προσθέτοντας πως επιδίωξη και πρόθεσή μας είναι η στήριξη των αποδήμων και ιδιαίτερα των νέων.

Σε χαιρετισμό του στο συνέδριο με θέμα «Πόντος – Κύπρος: μια ιστορία, ένας πόνος» που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, ο κ. Φωτίου είπε ότι «οι δύο αδελφοί λαοί του έθνους μας, οι λαοί της Κύπρου και του Πόντου συμπάσχουμε και συμπράττουμε με ένα κοινό στόχο, την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού μας και τη δικαίωση».
 
Πρόσθεσε ότι το συνέδριο θα αποτελέσει «ένδειξη σύμπραξης των δύο αδελφικών λαών στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών όλου του κόσμου, θυμίζοντας τα στυγερά εγκλήματα εις βάρος εμάς και των προγονών μας, τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο 1974, δύο παράλληλες τραγωδίες».

Στόχος μας, συνέχισε, «είναι η με κάθε τρόπο διασφάλιση της συνέχειας της δυναμικής παρουσίας των απανταχού της γης Ελλήνων, με ενέργειες και στοχευμένες δράσεις συνεργασίας που θα βοηθήσουν καθοριστικά στην περαιτέρω ενίσχυση του ρόλου της. Επιδίωξη και πρόθεσή μας είναι η στήριξη των αποδήμων μας και ιδιαίτερα των νέων μας».
 
Απευθυνόμενος προς τους νέους Έλληνες Πόντιους του εξωτερικού, ο Φώτης Φωτίου τόνισε ότι αποτελούν δυναμικούς εκπροσώπους «του έθνους μας, γεγονός που  χαρίζει υπερηφάνεια σε όλους μας. Για τις επιτυχίες και τις διακρίσεις, για την πρόοδο» που σημειώνουν σε όλους τους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας στις χώρες που τους φιλοξενούν, αλλά, πρωτίστως, για το ότι διατηρούν «άρρηκτους τους δεσμούς με τον ελληνικό κορμό, στηρίζοντας τη γλώσσα, την Ορθοδοξία, τις αρχές και τα ιδανικά του Ελληνικού Πολιτισμού, όλα όσα μας συνέχουν, ενισχύουν και καθιστούν διακριτή την παρουσία του Ελληνισμού παντού στον κόσμο».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top