ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έιντε: Έτοιμες να προχωρήσουν σε τελική φάση οι πλευρές, μερικά θέματα εκκρεμούν

Έιντε: Έτοιμες να προχωρήσουν σε τελική φάση οι πλευρές, μερικά θέματα εκκρεμούν

Και οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε μια τελική φάση, αλλά υπάρχουν ακόμη ορισμένα ζητήματα που εκκρεμούν, δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε, την Πέμπτη 18.5, προσθέτοντας ότι ο ίδιος θα συνεχίσει την διπλωματία «πήγαινε – έλα» εντατικά.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη το απόγευμα ο κ. Έιντε διάρκειας άνω των δύο ωρών, ο οποίος είχε γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη νωρίτερα είπε ότι σήμερα πηγαινοέρχεται μεταξύ των δύο ηγετών και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει αυτό το «πήγαινε – έλα». Αυτό, είναι κάτι που μου ζήτησαν να πράξω στην χθεσινή συνάντηση, εξήγησε.

Υπενθύμισε ότι η χθεσινή συνάντηση «ήταν η τελευταία συμφωνημένη μέχρι στιγμής μεταξύ των δύο ηγετών και συμφώνησαν ότι σκοπός αυτής της συνάντησης ήταν να γίνει μια αξιολόγηση ως προς το που βρισκόμαστε πράγμα που έκαναν αλλά να συμφωνήσουν και για τα επόμενα βήματα, περιλαμβανομένου κατά πόσο είμαστε έτοιμοι για μια σύγκληση εκ νέου της διάσκεψης».

Υπενθύμισε επίσης ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, «επαναβεβαίωσε χθες ότι ο ΟΗΕ είναι έτοιμος να συγκαλέσει μια νέα διάσκεψη αλλά μόνο το χρόνο που οι δύο ηγέτες από κοινού θα θεωρήσουν κατάλληλο και όταν υπάρχει βάσιμη ελπίδα για επιτυχία μιας τέτοιας διάσκεψης».

«Και οι δύο πλευρές, όπως καταλαβαίνω, είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε μια τελική φάση αλλά υπάρχουν ακόμη ορισμένα ζητήματα που εκκρεμούν, τα οποία πρέπει να διευθετηθούν», είπε, προσθέτοντας ότι «δεν έχουν διευθετηθεί αυτή την ώρα».

Επανέλαβε ότι «θα συνεχίσω το αυτό το πήγαινε – έλα».

Ο κ. Έιντε εξέφρασε επίσης την ελπίδα «να υπάρξει κατάληξη το συντομότερο δυνατόν», αλλά πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να πει πότε θα γίνει αυτό. Μπορεί να πάμε και εντός της επόμενης εβδομάδας, ανέφερε, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι «θα εργαστώ όσο εντατικά μπορώ μαζί τους και όταν υπάρχει κάτι καινούργιο για να μοιραστώ μαζί σας θα το ακούσετε».

«Εργαζόμαστε με καλό πνεύμα και μια ειλικρινή πρόθεση για να βρεθεί μια κοινή πλατφόρμα», είπε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top