ΚΟΣΜΟΣ

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ: Ο Salman Ramadan Abedi o άνθρωπος που σκόρπισε την φρίκη - Γεννήθηκε στην πόλη που σκόρπισε τον θάνατο

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ: Ο Salman Ramadan Abedi o άνθρωπος που σκόρπισε την φρίκη - Γεννήθηκε στην πόλη που σκόρπισε τον θάνατο

Ο άνθρωπος που δολοφόνησε 22 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 59 το βράδυ της Δευτέρας (23/5) στην αρένα του Μάντσεστερ, κατονομάστηκε ως ο Salman Ramadan Abedi, ένας μανκούνιος λιβυκής καταγωγής σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδα Τheguardian κι ο οποίος γεννήθηκε στην πόλη που σκόρπισε το θάνατο.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αυτούσια αναφέρει τα εξής:

«Η αστυνομία επιβεβαίωσε την ταυτότητα του 22χρονου, αφού οι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Πολιτειών τη διαβίβασαν σε δημοσιογράφους, προφανώς ενάντια στις επιθυμίες της βρετανικής αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η αστυνομία λέει ότι ο επιτιθέμενος πέθανε αφού πυροδότησε «αυτοσχέδια εκρηκτική συσκευή» στο φουαγιέ της αίθουσας συναυλιών.

Ο Abedi ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας, αλλά δεν αποτελούσε μέρος ενεργητικής έρευνας ή θεωρήθηκε υψηλός κίνδυνος. Θεωρήθηκε ως περιφερειακή φιγούρα με τον ίδιο τρόπο με τον επιτιθέμενο Westminister, τον Khalid Masood.

Οι αστυνομικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες ασφαλείας προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν εργάστηκε μόνος του ή αν ήταν μέρος ενός ευρύτερου δικτύου που τον βοήθησε με τη βόμβα. Αν και το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη, η αστυνομία δεν έχει βρει στοιχεία που να το υποστηρίζουν.

Ακόμη και πριν ονομαστεί ο Abedi, πολλά μέλη της Λυβικής κοινότητας στο Νότο διερωτήθηκαν εάν ο βομβιστής αυτοκτονίας ήταν ένας από τους δικούς τους: ίσως ένας από τους νεαρούς άνδρες που είχαν αγωνιστεί στη Λιβύη κατά την επανάσταση του 2011, μερικοί από τους οποίους ήρθαν σπίτι τραυματισμένοι και θυμωμένοι.

Αλλά κανένας δεν φαίνεται να υποψιάστηκε ότι ο Βρετανός Abedi - ένας ελαφρώς αποσυρμένος, αφοσιωμένος νέος, πάντα σεβαστός από τους πρεσβύτερους του - θα γίνει μαζικός δολοφόνος».

Η φωτογραφία του:

This is one of the first pictures of Manchester suicide bomber, Salman Abedi, taken some years ago during a class at a mosque.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εν αναμονή ενημέρωσης από Europol, Interpol και Ρωσία η Αστυνομία για το απειλητικό email που έφερε αναστάτωση

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Λάκης Γαβαλάς: Δέχθηκε επίθεση από μοναχούς - «Με είπαν π****η μέσα στο αεροπλάνο» - Δείτε βίντεο



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top