ΚΟΣΜΟΣ

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ: Ο Salman Ramadan Abedi o άνθρωπος που σκόρπισε την φρίκη – Γεννημένος στην πόλη που έσπειρε τον θάνατο

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ: Ο Salman Ramadan Abedi o άνθρωπος που σκόρπισε την φρίκη – Γεννημένος στην πόλη που έσπειρε τον θάνατο

Ο άνθρωπος που δολοφόνησε 22 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 59 το βράδυ της Δευτέρας (22/5) στην αρένα του Μάντσεστερ, κατονομάστηκε ως ο Salman Ramadan Abedi, ένας μανκούνιος λιβυκής καταγωγής, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Τheguardian.

Ο ίδιος γεννήθηκε το 1994 στην ίδια πόλη που έσπειρε τον θάνατο όπως μεταδίδεται από άλλα μέσα.

Το δημοσίευμα της Βρετανικής Guardian αυτούσια αναφέρει τα εξής:

«Η αστυνομία επιβεβαίωσε την ταυτότητα του 22χρονου, αφού οι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Πολιτειών τη διαβίβασαν σε δημοσιογράφους, προφανώς ενάντια στις επιθυμίες της βρετανικής αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η αστυνομία λέει ότι ο επιτιθέμενος πέθανε αφού πυροδότησε «αυτοσχέδια εκρηκτική συσκευή» στο φουαγιέ της αίθουσας συναυλιών.

Ο Abedi ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας, αλλά δεν αποτελούσε μέρος ενεργητικής έρευνας ή θεωρήθηκε υψηλός κίνδυνος. Θεωρήθηκε ως περιφερειακή φιγούρα με τον ίδιο τρόπο με τον επιτιθέμενο Westminister, τον Khalid Masood.

Οι αστυνομικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες ασφαλείας προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν εργάστηκε μόνος του ή αν ήταν μέρος ενός ευρύτερου δικτύου που τον βοήθησε με τη βόμβα. Αν και το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη, η αστυνομία δεν έχει βρει στοιχεία που να το υποστηρίζουν.

Ακόμη και πριν κατονομαστεί ο Abedi, πολλά μέλη της Λιβυκής κοινότητας του νότιου Μάντσεστερ διερωτήθηκαν εάν ο βομβιστής αυτοκτονίας ήταν ένας από τους δικούς του: “ίσως ένας από τους νεαρούς άνδρες που είχαν αγωνιστεί στη Λιβύη κατά την επανάσταση του 2011, μερικοί από τους οποίους ήρθαν σπίτι τραυματισμένοι και θυμωμένοι”.

Αλλά κανένας δεν φαίνεται να υποψιάστηκε ότι ο Βρετανός γεννημένος Abedi - ένας ελαφρώς αποσυρμένος, αφοσιωμένος». 

Ο Salman Ramadan Abedi: 

This is one of the first pictures of Manchester suicide bomber, Salman Abedi, taken some years ago during a class at a mosque.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top