Στο Ανώτατο την Πέμπτη 25/5 η αναφορά του Προέδρου για την πρόταση νόμου ΔΗΣΥ για τους σχολικούς εορτασμούς

Στο Ανώτατο την Πέμπτη 25/5 η αναφορά του Προέδρου για την πρόταση νόμου ΔΗΣΥ για τους σχολικούς εορτασμούς

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου εξετάζει την Πέμπτη (25/5) την αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας σε σχέση με την πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ, με την οποία μεταφέρονται οι εξουσίες για τους σχολικούς εορτασμούς από τη Βουλή στο Υπουργείο Παιδείας.

Με την αναφορά του, η οποία καταχωρήθηκε στις 25/04/2017, ο Πρόεδρος ζητά από το Ανώτατο να γνωματεύσει κατά πόσο ο συγκεκριμένος νόμος είναι αντίθετος και ασύμφωνος με την αρχή της διάκρισης των εξουσιών.

«Μετά από γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναφέρει τον Νόμο στο Ανώτατο Δικαστήριο διότι η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα λέει ότι ίσως να υπάρχουν θέματα αντισυνταγματικότητας ως προς την εμπλοκή της μιας εξουσίας στην άλλη», είχε δηλώσει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

 Η Ολομέλεια της Βουλής σε μια επεισοδιακή συνεδρία της στις 7 Απριλίου ψήφισε κατά πλειοψηφία σε νόμο την πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ για εκχώρηση στο Υπουργείο Παιδείας της εξουσίας να αποφασίζει για τις εγκυκλίους και τους εορτασμούς στα σχολεία.

Ο νόμος ψηφίστηκε με 30 ψήφους υπέρ και 20 ψήφους κατά, σε σύνολο 50 παρόντων Βουλευτών. Την πρόταση νόμου υπερψήφισαν οι παρόντες Βουλευτές των κομμάτων ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ πλην των βουλευτών του Κόμματος Ανδρέα Κυπριανού και Ελένης Σταύρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διπλωματική κινητικότητα σε όλα τα μέτωπα: Από το Κυπριακό ως τη Γάζα

Διπλωματική κινητικότητα σε όλα τα μέτωπα: Από το Κυπριακό ως τη Γάζα

Σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων και αυξημένων διπλωματικών διεργασιών, η Κυπριακή Δημοκρατία εντείνει την εξωτερική της δράση τόσο στο Κυπριακό, όσο και στο ανθρωπιστικό μέτωπο της Μέσης Ανατολής. Με φόντο την προγραμματισμένη συνάντηση υπό τον ΟΗΕ για το Κυπριακό, τη διαρκή δέσμευση στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και την έτοιμη ανθρωπιστική αποστολή προς τη Γάζα μέσω του σχεδίου «Αμάλθεια», η Λευκωσία επιχειρεί να ενισχύσει τον διεθνή της ρόλο, προωθώντας ταυτόχρονα σταθερότητα, ειρήνη και αλληλεγγύη στην ευρύτερη περιοχή.