ΚΟΣΜΟΣ

Στις κάλπες οι Βρετανοί στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων

Στις κάλπες οι Βρετανοί στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων

Οι εκλογές της Πέμπτης (8/6) θα είναι ένα κρίσιμο τεστ για την Τερέζα Μέι με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να δείχνουν πως η πρωθυπουργός της Βρετανίας και ηγέτης των Συντηρητικών δεν θα κάνει έναν απλό περίπατο.

Την Τετάρτη (7/6) αποδοκιμάστηκε έντονα από κρεοπώλες, και την Πέμπτη (8/6) θα την κρίνουν οι Βρετανοί ψηφοφόροι.

Άραγε, η 8η Ιουνίου θα είναι "Mayday" ("SOS") για την Τερέζα Μέι; διερωτάται η γερμανική εφημερίδα "Bild" βασιζόμενη στις προβλέψεις των δημοσκόπων, σύμφωνα με τις οποίες η αυτοδυναμία που ονειρευόταν στο κοινοβούλιο μπορεί να είναι... άπιαστη.

Mε νωπές τις μνήμες από το τελευταίο τυφλό χτύπημα στην καρδιά του Λονδίνου, οι Βρετανοί οδηγούνται εκ νέου στις κάλπες, με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να δημιουργούν εύλογα ερωτήματα για τη στάση του εκλογικού σώματος. Δείχνουν μια κάμψη των συντηρητικών που όμως δεν φαίνεται ικανή να ανατρέψει άρδην τα δεδομένα.  Άραγε, τρεις φονικές τρομοκρατικές επιθέσεις σε τρεις μήνες, με την τελευταία λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, θα παίξουν κρίσιμο ρόλο στις σημερινές κάλπες; Πόσο θα επηρεάσει ο ισλαμιστικός τρόμος τους ορθολογιστές Βρετανούς απέναντι σε τέτοιες απειλές στον δρόμο για μια αναμέτρηση που άρχισε σαν περίπατος για το κυβερνών συντηρητικό κόμμα και τελειώνει με τους Εργατικούς να ισχυρίζονται ότι έχουν κλείσει αρκετά την ψαλίδα της διαφοράς και τον ηγέτη του κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, να τρίβει τα χέρια του;

Η αδράνεια της Τερέζα Μέι και η ανικανότητα της κυβέρνησής της να ανταποκριθεί στα καθημερινά προβλήματα είναι εμφανής στους ψηφοφόρους και αποτυπώνεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Για τους πολιτικούς αναλυτές όμως, οι εκλογές θα κριθούν στα σημεία που αφορούν την ευρωστία της βρετανικής οικονομίας, στην Παιδεία και στην στέγαση, στα κοινωνικά δικαιώματα, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά και στην αστυνόμευση όσον αφορά τους ανθρώπινους πόρους και όχι τόσο την ασφάλεια.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, προκήρυξε πρόωρες εκλογές με στόχο να ενισχύσει την πλειοψηφία των Συντηρητικών ενόψει των διαπραγματεύσεων για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αυτό εξακολουθεί να είναι το μεγάλο διακύβευμα των εκλογών.

Αν και η Μέι έκανε, κατά γενική ομολογία, μία κακή προεκλογική εκστρατεία, που σημαδεύτηκε από τις υπαναχωρήσεις της στον λεγόμενο «φόρο άνοιας» για τους ηλικιωμένους και από την άρνησή της να συμμετέχει σε τηλεμαχία έχοντας απέναντί της τον πολιτικό της αντίπαλο και ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, η συντριπτική πλειοψηφία των αναλυτών προβλέπει  νίκη των Συντηρητικών, αλλά όχι με την ενισχυμένη πλειοψηφία στην οποία ήλπιζαν.

Από protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top