Ρατσισμό σε παιδιά με σωματική αναπηρία και αναπτυξιακές διαταραχές καταγγέλλει η Συμμαχία Πολιτών

Ρατσισμό σε παιδιά με σωματική αναπηρία και αναπτυξιακές διαταραχές καταγγέλλει η Συμμαχία Πολιτών

Συνεχίζεται ο ρατσισμός απέναντι στα παιδιά με σωματική αναπηρία και αναπτυξιακές διαταραχές, αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου της Συμμαχίας Πολιτών σε δήλωση του μέσω ανακοίνωσης τύπου, την Πέμπτη 8 Ιουνίου.

Στην ανακοίνωση, γίνεται λόγος για φωνές απόγνωσης που ακούστηκαν στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, την Τετάρτη (7/6), για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι οικογένειες τους. 

Αδιανόητη χαρακτηρίζει η Συμμαχία Πολιτών την ανυπαρξία δομών, τόσο για τα παιδιά σχολικής ηλικίας όσο και για τα ενήλικα άτομα με αναπηρίες, ενώ συνεχίζει αναφέροντας ότι για δεκαετίες παιδιά και γονείς δίνουν καθημερινά μοναχικές σκληρές μάχες για να εξασφαλίσουν ένα αξιοπρεπή  τρόπο ζωής.     

Με κατάλληλη στήριξη, με θεραπείες, εκπαίδευση και ενημέρωση, στα άτομα με σωματική  αναπηρία και αναπτυξιακές διαταραχές και στις οικογένειες τους είναι σχεδόν σίγουρο ότι  θα μπορούν να απολαύσουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής συνεχίζει η ανακοίνωση. 

Την ευθύνη για αυτή την κατάσταση την φέρουν τα Υπουργεία Εργασίας, Παιδείας, Υγείας, Οικονομικών και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι αναφέρει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«ΑΛΜΑ» ή πτώση; Το όραμα του Οδυσσέα δοκιμάζεται από αποχωρήσεις και κατηγορίες

«ΑΛΜΑ» ή πτώση; Το όραμα του Οδυσσέα δοκιμάζεται από αποχωρήσεις και κατηγορίες

Μια νέα περίοδος αναταράξεων φαίνεται να διανύει το κίνημα ΑΛΜΑ. Μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες, τρεις αποχωρήσεις από τον στενό ή υποστηρικτικό κύκλο του κινήματος –του Ανδρέα Χασαπόπουλου, του Αβραάμ Θεμιστοκλέους και του Ανδρέα Σεραφείμ– δημιούργησαν σοβαρά ερωτήματα για τη λειτουργία, τη διαφάνεια και τη συνοχή, της νέας πολιτικής δύναμης.

BEST OF TOTHEMAONLINE