Στη Γενεύη παρέπεμψε ο Εκπρόσωπος των ΗΕ αναφορικά με τη μείωση των κατοχικών στρατευμάτων στην Κύπρο

Στη Γενεύη παρέπεμψε ο Εκπρόσωπος των ΗΕ αναφορικά με τη μείωση των κατοχικών στρατευμάτων στην Κύπρο

Στη διάσκεψη της Γενεύης παρέπεμψε την Τετάρτη ο Εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Stephane Dujarric, όταν ρωτήθηκε σχετικά με δημοσιεύματα για πιθανή μείωση των κατοχικών στρατευμάτων στην Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναμεταδίδει το ΓΤΠ, κατά την τακτική ενημέρωση των εκπροσώπων των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, δημοσιογράφος ρώτησε τον κ. Dujarric αν τα Ηνωμένα Έθνη ή το Γραφείο του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Έιντε έχουν να κάνουν κάποια σχόλια σχετικά με αναφορές ορισμένων μέσων μαζικής ενημέρωσης ότι η Τουρκία συμφώνησε να μειώσει τον αριθμό των στρατευμάτων της στην Κύπρο κατά 80%.
 
Ο κ. Dujarric δεν σχολίασε, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι η Διάσκεψη της Γενεύης πλησιάζει και ο κ. Έιντε θα ετοιμάσει ένα έγγραφο. Το έγγραφο, είπε, θα πρέπει να είναι έτοιμο πριν από τη Διάσκεψη και σε αυτό το σημείο θα συζητηθούν αυτά τα θέματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

H Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ ΟΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν «συνεχίζει να εργάζεται με τους δύο ηγέτες, μεταξύ άλλων για την προώθηση των συμφωνημένων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, και ιδίως για το άνοιγμα επιπλέον σημείων διέλευσης το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΓ του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στην έδρα του Οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE