ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιναρκωτικό Συμβούλιο: «Μέσο φυγής από μια αδιέξοδη προσωπική και κοινωνική πραγματικότητα οι εξαρτήσεις»

Αντιναρκωτικό Συμβούλιο: «Μέσο φυγής από μια αδιέξοδη προσωπική και κοινωνική πραγματικότητα οι εξαρτήσεις»

Το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου, ως το ανώτατο συντονιστικό σώμα της Κυπριακής Πολιτείας στα θέματα της ουσιοεξάρτησης, επιστρατεύει όλες τις δυνάμεις του και επιμένει να ασκεί με ευλάβεια τον ρόλο που η Πολιτεία του ανέθεσε, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται ο πολύπλοκος ρόλος του συντονισμού μεταξύ όλων των φορέων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την Παγκόσμια μέρα κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου.

Το ΑΣΚ θεωρεί πως οι πολιτικές αντιμετώπισης της εξάρτησης εμπερικλείουν την κριτική για ένα κοινωνικό – οικονομικό – πολιτικό σύστημα αρχών και αξιών που σπρώχνει τους ανθρώπους προς τη φυγή, ενώ φαίνεται ότι η χρήση και εξάρτηση από ουσίες, αλλά  και το φαινόμενο της ανάπτυξης  εξαρτητικών συμπεριφορών που βλέπουμε να καταδυναστεύουν τους ανθρώπους στις μέρες μας, αφορούν πάνω απ’ όλα τη σχέση του ανθρώπου με την κοινωνία.
 
 «Δεν θα ήταν πιστεύουμε καθόλου υπερβολή να πει κάποιος ότι οι ουσίες ως τέτοιες, νόμιμες ή παράνομες, αλλά και η εξάρτηση ενός ατόμου από συγκεκριμένες συμπεριφορές, είναι ένα μέσο φυγής του από μια αφόρητα αδιέξοδη προσωπική και κοινωνική πραγματικότητα, όπου το άτομο ψάχνει να βρει απεγνωσμένα αυτά που έχει ανάγκη: ένα κοινωνικό ρόλο, στοιχεία μιας κοινωνικής ταυτότητας, μια θέση κάπου,  έστω και σε μια περιθωριακή ομάδα όπως είναι αυτή των εξαρτημένων ατόμων», αναφέρει.
 
Όπως σημειώνει «αυτή την 26η Ιουνίου, πέρα από την ενδοσκόπηση και την αυτοκριτική που ο κάθε ένας οφείλει να ασκήσει από θεσμική, συλλογική ή ατομική οπτική και παρά την κρίση, εμείς προτάσσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη για να στηρίξουμε ως κοινωνία αυτούς που μας έχουν περισσότερο ανάγκη, ανοίγοντας σε συνεχή βάση νέες οδούς συνεργασίας».

Εξάλλου, σε συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου, Δρ. Χ. Γεωργίου, με αντιπροσωπεία Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων του ΑΚΕΛ - Αριστερά Νέες Δυνάμεις επισημάνθηκε  η σημασία της διατήρησης της ανεξαρτησίας και αυτονομίας του Οργανισμού.

Η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, η οποία αποτελείτο από τους Γιώργο Λουκαΐδη, Γιώργο  Γεωργίου και Άντρο Καυκαλιά διαβεβαίωσε τη στήριξη της προς το έργο του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου.
 
Η συνάντηση στόχευε σε μια ενδελεχή ενημέρωση για το θέμα της ουσιοεξάρτησης στην Κύπρο και στην προώθηση της Εθνικής Στρατηγικής για τα Ναρκωτικά και την Επιβλαβή Χρήση του Αλκοόλ 2013-2020 και το νέου σχεδίου δράσης 2017-2020.

Έγινε ενημέρωση από πλευράς του Προέδρου του ΑΣΚ, για την παρούσα κατάσταση του φαινομένου της ουσιοεξάρτησης στην Κύπρο και τη νέα τάση χρήσης νέων συνθετικών ουσιών και των μέτρων αντιμετώπισης.

Επίσης, κατά τη συνάντηση αναδείχθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση της ουσιοεξάρτησης και της επιβλαβούς κατανάλωσης αλκοόλ  που θα μπορούσαν να προωθηθούν με την πολύτιμη συμβολή της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top