ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατέθεσαν τις θέσεις τους για το Κραν Μοντάνα οι πολιτικοί αρχηγοί – Στην Κύπρο ο Κοτζιάς – Ικανοποιημένος ο Πρόεδρος

Κατέθεσαν τις θέσεις τους για το Κραν Μοντάνα οι πολιτικοί αρχηγοί – Στην Κύπρο ο Κοτζιάς – Ικανοποιημένος ο Πρόεδρος

Σε μια μαραθώνια συνεδρία που διήρκησε πέραν των τεσσάρων ωρών, οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων, κατέθεσαν τις θέσεις τους για τα όσα έγιναν στο Κραν Μοντάνα.

Η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου ξεκίνησε στις 9:30 το πρωί της Δευτέρας 17/7 και ολοκληρώθηκε γύρω στις 13:30 το μεσημέρι. Οι πολιτικοί αρχηγοί δεν προέβησαν σε δημόσιες δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε κάτι που αναμένεται να πράξουν στην συνεδρία της Τρίτης 18/7, στην οποία θα παρευρίσκεται και ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς. Κατά την διάρκεια του Εθνικού Συμβουλίου οι πολιτικοί αρχηγοί έκαναν μια αποτίμηση των όσων έγιναν στο Κραν Μοντάνα καθώς επίσης κατέθεσαν και τις εκτιμήσεις για το ποια θα πρέπει να είναι η επόμενη μέρα στο Κυπριακό. Όπως μετέδωσε το ΡΙΚ το μόνο κόμμα που δεν τοποθετήθηκε ήταν ο ΔΗΣΥ ένεκα χρόνου κάτι που αναμένεται να πράξει στην συνεδρία της Τρίτης 18/7. Με το πέρας της συνεδρίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του Προέδρου για την συνεδρία της Δευτέρας χαρακτηρίζοντας την ως «παραγωγική συζήτηση». Ερωτώμενος για τις τουρκικές προκλήσεις στης Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη αρκέστηκε να δηλώσει ότι «το ενεργειακό πρόγραμμα προχωρά κανονικά».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top