ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιδιοκτήτης καμένης κατοικίας στην Ορά: «Χάθηκαν κόποι 20 χρόνων – Δεν έσυραν μια σίκλα νερό» - Απάντηση από Κεττή

Ιδιοκτήτης καμένης κατοικίας στην Ορά: «Χάθηκαν κόποι 20 χρόνων – Δεν έσυραν μια σίκλα νερό» - Απάντηση από Κεττή

Με στενάχωρη φωνή και παραπονεμένο ύφος μίλησε στο ThemaOnline, ο ιδιοκτήτης της εξοχικής κατοικίας στην Ορά, που έγινε παρανάλωμα του πυρός την Τετάρτη 19/7.

Του Τάσου Χριστοδούλου Ο κ. Θεοχάρης Γεωργίου, δήλωσε ότι, «οι δρόμοι στην περιοχή το απόγευμα της Τετάρτης 19/7 η ώρα 18:00 όταν είχαν πάει ήταν μονοπάτια με χόρτα και την Πέμπτη 20/7 η ώρα 8:00 το πρωί έγιναν λεωφόροι. Η καθαριότητα των δρόμων έπρεπε να γίνει μετά το κακό;», διερωτήθηκε. Η εξοχική ξύλινη κατοικία ήταν επενδυμένη με τσίγκους και γύρω στα 60 τετραγωνικά. Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, χρησιμοποιείτο ως γεωργική αποθήκη για τις ανάγκες της καλλιέργειας ελιών και άλλων καρποφόρων δέντρων. «Κτίστηκε το 2007 από μένα και γυναίκα μου», δήλωσε θλιμμένος. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΟΡΑΣ: Βουλευτής του ΑΚΕΛ έσπευσε στο σημείο – Ανήρτησε φωτογραφίες της καμένης κατοικίας – «Δεν την είχε εντοπίσει η πυροσβεστική» Ο ίδιος κατήγγειλε ότι δεν έγινε καμία προσπάθεια για να την σώσουν, αφού όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «δεν έπεσε ούτε μια σίκλα νερό». Αναφορικά με την αξία της ζημιάς ο ίδιος δήλωσε ότι την υπολογίζει γύρω στις 25 χιλιάδες ευρώ, αφού μέσα υπήρχαν κρεβάτι, ψυγείο, τηλεόραση και άλλα ηλεκτρικά και οικιακά είδη. Σε σχέση με τις κατακαμένες καλλιέργειες του, ο κ. Θεοχάρης με βαρύ αναστεναγμό ανέφερε, «αυτές δεν μπορώ να τις υπολογίσω. Χάθηκαν κόποι 20 χρόνων». Η θέση της Πυροσβεστικής     Εμείς επικοινωνήσαμε με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντρέα Κεττή, για να τοποθετηθεί αναφορικά με το εν λόγω περιστατικό. Ο κ. Κεττής υπεραμύνθηκε των ενεργειών των μελών του Πυροσβεστικού Σώματος τονίζοντας ότι κύρια προτεραιότητα ήταν να μην επεκταθεί η πυρκαγιά σε κοινότητες αλλά και στο δάσος του Μαχαιρά. Συγκεκριμένα δήλωσε στο ThemaOnline: «Η ταχύτητα επέκτασης της πυρκαγιάς ήταν ραγδαία. Έτσι, η μεγάλη προσήλωση και σημασία δόθηκε στο δάσος του Μαχαιρά το οποίο κινδύνευε άμεσα αλλά και στις κοινότητες Βαβατσινιάς και Οράς. Όσο αφορά την συγκεκριμένη πρόχειρη και μεμονωμένη κατοικία, η οποία πιθανότατα να μην έχει και τις απαραίτητες πολεοδομικές άδειες, βρισκόταν στο μέσο του δάσους εκτιθέμενη σε πλείστους κίνδυνους. Έχουμε επαναλάβει πολλές φορές ότι μεμονωμένες κατοικίες πρέπει να καθαρίζονται εξωτερικά σε μια περίμετρο τουλάχιστον 50 μέτρων και να μην είναι εκτεθειμένες σε τέτοιες συνθήκες. Όπως προανέφερα η επέκταση της πυρκαγιάς ήταν ταχύτατη και ως εκ τούτου μια ξύλινη κατασκευή σε τέτοιο χώρο σίγουρα ήταν σοβαρά εκτεθειμένη».  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top