Άρχισαν οι συλλήψεις σε σχέση με ατασθαλίες σε ερευνητικά προγράμματα στο ΤΕΠΑΚ - Χειροπέδες σε καθηγητή

Άρχισαν οι συλλήψεις σε σχέση με ατασθαλίες σε ερευνητικά προγράμματα στο ΤΕΠΑΚ  - Χειροπέδες σε καθηγητή

Στη σύλληψη τεσσάρων προσώπων έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής η Αστυνομία, στη Λεμεσό, μετά την εξασφάλιση έντεκα συνολικά ενταλμάτων σύλληψης, σε σχέση με ατασθαλίες σε 23 ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί ένας καθηγητής του Πανεπιστημίου καθώς και τρία άλλα πρόσωπα, που φέρεται να οικειοποιήθηκαν χρήματα από ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, ύψους 5 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, για την περίοδο 2008-2015. Εντάλματα σύλληψης εκκρεμούν για πρώην λειτουργό του Πανεπιστημίου και για έξι ακόμη πρόσωπα. Το ΚΥΠΕ επικοινώνησε τόσο με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, Πανίκο Φιλίππου, όσο και με τον Πρύτανη Ανδρέα Αναγιωτού, οι οποίοι ανέφεραν πως, εν αναμονή της επίσημης πληροφόρησης από την αστυνομία, δεν θα γίνουν οποιεσδήποτε δηλώσεις και πως θα ετοιμαστεί σχετική ανακοίνωση Τύπου από το Πανεπιστήμιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Δύο χρόνια πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2028, η πολιτική σκακιέρα της Κύπρου έχει ήδη αρχίσει να κινείται με έντονους ρυθμούς. Στον Δημοκρατικό Συναγερμό η μάχη για το προεδρικό χρίσμα παίρνει πλέον συγκεκριμένη μορφή, η Αννίτα Δημητρίου καλείται να κρατήσει ενωμένη την παράταξη, ενώ ο Νίκος Χριστοδουλίδης παραμένει το πρόσωπο γύρω από το οποίο περιστρέφεται μεγάλο μέρος των πολιτικών υπολογισμών.

BEST OF TOTHEMAONLINE