ΚΟΣΜΟΣ

Αυξημένοι έλεγχοι στα σύνορα Τουρκίας – Β. Ιράκ

Αυξημένοι έλεγχοι στα σύνορα Τουρκίας – Β. Ιράκ

Κλείσιμο των συνόρων με το Βόρειο Ιράκ δεν έγινε, ωστόσο υπάρχουν αυξημένοι έλεγχοι στα σύνορα, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εμπορίου και Τελωνειακών Υποθέσεων Μπουλέντ Τουφεκτσί έπειτα από πληροφορίες του Τύπου ότι η Τουρκία είχε κλείσει από το πρωί τα σύνορά της με τον βόρειο Ιράκ στο συνοριακό σημείο Χάρμπουρ.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό, πλέον όλα τα οχήματα και φορτηγά που προέρχονται από το Ιράκ ελέγχονται ενδελεχώς. Ανέφερε επίσης ότι ανάλογα με τις εξελίξεις τις επόμενες ώρες η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί. Το πρωί εξέδωσε ανακοίνωση και το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντας και πάλι παράνομο και χωρίς υπόσταση το δημοψήφισμα που διεξάγεται σήμερα στο Βόρειο Ιράκ. “Η Τουρκία έχει τονίσει με κάθε τρόπο στην Περιφερειακή Κουρδική Διοίκηση Βορείου Ιράκ ότι προβαίνει σε ένα τεράστιο λάθος, που θα έχει το τίμημά του. Στο πλαίσιο αυτό καθορίστηκαν, τόσο κατά το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας όσο και κατά το Υπουργικό Συμβούλιο, που διεξήχθησαν στις 22 Σεπτεμβρίου 2017, οι κυρώσεις που θα επιβληθούν”, αναφέρει. Προειδοποιεί ότι η Τουρκία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο αλλά και από την εξουσία που τους παρείχε η Τουρκική Εθνοσυνέλευση, σε περίπτωση που κάποια ακραία στοιχεία και τρομοκράτες θελήσουν να εκμεταλλευτούν τις καταστάσεις που θα δημιουργήσει το δημοψήφισμα ή αποπειραθούν να προβούν σε ενέργειες που έχουν στόχο την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας. Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top