ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Νεοφύτου: Θα πέσουν στο κενό οποιεσδήποτε αποσχιστικές κινήσεις

Α. Νεοφύτου: Θα πέσουν στο κενό οποιεσδήποτε αποσχιστικές κινήσεις

Οποιεσδήποτε  αποσχιστικές κινήσεις και προσπάθειες δημιουργίας νέων κρατών θα πέσουν στο κενό ανέφερε από την Πάφο, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου σχολιάζοντας την κατάσταση στην Καταλονία.

  Η Ευρώπη αλλά και η διεθνής κοινότητα δεν θα ανεχθούν είπε, προσεγγίσεις που θέλουν η κάθε πόλη ή περιοχή να επιζητεί  να γίνει κράτος . Πρόσθεσε ωστόσο, ότι μπαίνουμε σε μια εποχή που όλοι πρέπει να κατανοήσουν πως η διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητος και της κυριαρχίας των κρατών  θα εξαρτηθεί από το να δώσουν εξουσίες και περισσότερη αυτονομία στις τοπικές κυβερνήσεις. Όμως συνέχισε, “ ανεξαρτησίες και ανεξάρτητα κράτη, δεν θα γίνουν αποδεκτά από την διεθνή κοινότητα”, προσθέτοντας πως  αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό, τόσο από τους  Τ/κ αλλά και σε όσους , έστω και όχι φανερά , στην Ε/κ κοινότητα φλερτάρουν με την ιδέα «οι Τ/κ απ’ εκεί και εμείς απ’ εδώ» . Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως τέτοιες προσεγγίσεις δεν μπορούν να  έχουν θέση στην σημερινή Ευρώπη και στο σύγχρονο κόσμο. Οι  πολίτες  στην Κύπρο  βιώνουν και απολαμβάνουν ασφάλεια , σταθερότητα και ανάπτυξη, είπε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, σημειώνοντας πως πρέπει  με σταθερά βήματα μπροστά να διασφαλιστεί η συνέχιση αυτής της πορείας. Πρόσθεσε ακόμη πως μέσα από την επανέναρξη του διαλόγου πρέπει να προσπαθήσουμε να επανενώσουμε την πατρίδα μας μέσα από μια λύση που θα προσφέρει ασφάλεια , σταθερότητα και προοπτικές ανάπτυξης για το σύνολο του λαού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top