ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Κύπρο συναντώνται 18 ευρωπαϊκά κινήματα τα οποία αγωνίζονται ενάντια στις εκποιήσεις

Στην Κύπρο συναντώνται 18 ευρωπαϊκά κινήματα τα οποία αγωνίζονται ενάντια στις εκποιήσεις

Το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις φιλοξενεί στην Κύπρο, 18 ευρωπαϊκά κινήματα τα οποία αγωνίζονται ενάντια στις εκποιήσεις, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της γης ενάντια στην εμπορευματοποίηση της κατοικίας και που αγωνίζονται για το ανθρώπινο δικαίωμα στην στέγη.

Ανακοίνωση από το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις αναφέρει ότι «η συνάντηση θα γίνει στα αναπαυτήρια της ΠΕΟ από τις 8-12 Νοεμβρίου και στα πλαίσιά της θα πραγματοποιηθεί πορεία στις 10 Νοεμβρίου με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τα σπίτια μας». Επίσης, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, «θα διεξαχθεί συζήτηση για την κυπριακή πραγματικότητα όπως διαμορφώνεται σήμερα μετά την τραπεζική κρίση». «Το νήμα, που ενώνει ακτιβιστές, ενοικιαστές και κατοίκους, από τη Βουδαπέστη ως το Βερολίνο, από την Ισπανία ως την Αθήνα , από το Βελιγράδι ως την Κύπρο, είναι η πεποίθηση ότι η στέγη αποτελεί πάνω από όλα ανθρώπινο δικαίωμα, όχι αντικείμενο κερδοσκοπίας και εκμετάλλευσης» αναφέρει το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις. Προσθέτει ότι «είναι εξαιρετικής σημασίας η συνάντηση, διότι σε αυτή, θα συζητηθούν εις βάθος τα θέματα που αφορούν την ιδιωτικοποίηση της γης, την εμπορευματοποίηση της κατοικίας, της τουριστικοποίησης της γης». Τέλος, μέσα από τη συζήτηση θα διεξαχθούν συμπεράσματα για το πώς θα εντατικοποιήσει την δράση της σε όλη την Ευρώπη, νέους τρόπους αγώνα, αντίστασης, διεκδίκησης». Το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις διοργανώνει τη συνάντηση στη χώρα μας μέσα στα πλαίσια των πανευρωπαϊκών δράσεων του κινήματος και ως μέλους μέλος του « European Action Coalition for housing and city rights» που αποτελείται από 28 από 18 χώρες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top