ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ξέσπασε στο τελευταίο ημίωρο και πήρε το πρώτο «διπλό»!

Ξέσπασε στο τελευταίο ημίωρο και πήρε το πρώτο «διπλό»!

Ο Απόλλωνας Λεμεσού έπρεπε να περιμένει την 12η αγωνιστική για να πάρει το πρώτο του «διπλό» στον φετινό «μαραθώνιο» με 1-4, κόντρα σε μία Αλκή που «πάλεψε» για περίπου μία ώρα παίζοντας καλό ποδόσφαιρο.

Το σύνολο του Σωφρόνη Αυγουστή τα βρήκε «μπαστούνια» στο πρώτο μισό, με τους γηπεδούχους να αποδίδουν εξαιρετικά, αλλά μετά το 60΄ επέβαλαν το ρυθμό τους, και πέτυχαν την πρώτη εκτός έδρας νίκη, ύστερα από συνεχόμενα 1-1. Αξίζει να σημειωθεί πως η Αλκή συμπλήρωσε πέντε συνεχόμενες ήττες.

Το ματς:

Ο ρυθμός ήταν φοβερός στα πρώτα λεπτά, με τον Απόλλωνα και την Αλκή να επιδιώκουν ένα τέρμα νωρίς. Στο δεύτερο λεπτό, ο Φαμπρίτσιο βρέθηκε στην περιοχή του Βάλε, έκανε το δυνατό σουτ, όμως ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων δήλωσε «παρών». Η επόμενη φάση έφερε και το γκολ για τους «κυανόλευκους». Ο Ζάντερ (7΄) ύστερα από κάθετη μπαλιά, πέρασε τον Πάρντο, και από πλάγια «έγραψε» το 0-1.  Όλοι πίστεψαν ότι η Αλκή θα «μασήσει», αλλά έπεσαν έξω. Ο Μάγκλιτσα έχασε «μεγάλη» ευκαιρία, καθώς το πλασέ του έδιωξε με υπερένταση ο Πάρντο. Από εκεί και πέρα ο Απόλλωνας έριξε ρυθμό, η Αλκή όμως «πυροβολούσε» με κύριους εκφραστές τους Μπιλάλ και Φαμπρίτσιο. Ο τελευταίος, με δυνατό σουτ (39΄) από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Βάλε και «έγραψε» το 1-1, αγχώνοντας το σύνολο του Αυγουστή. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι παίζοντας με εξαιρετική κυκλοφορίας μπάλας, θα μπορούσαν να φτάσουν στο 2-1, αλλά ο Μπιλάλ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι (44΄), ενώ νωρίτερα ο ίδιος δράστης είχε αστοχήσει σε νέα ευκαιρία.

Στο δεύτερο μέρος, όλα άλλαξαν. Ο Απόλλωνας απέδωσε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, αλλά η Αλκή έχασε τη πρώτη φάση. Στο 56΄ ο Ντιγκρουτζιά δοκίμασε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με τον Βάλε να λέει «όχι». Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Αντρέου έδωσε στον Φαμπρίτσιο που βρέθηκε απέναντι στον Βάλε, με τον πορτιέρο του Απόλλωνα να «σώζει» για μία ακόμη φορά.

Στην επόμενη φάση, και σε μία γρήγορη αντεπίθεση, ο Ζάντερ έκανε το γύρισμα και ο Σκέμπρι με προβολή σημείωσε το 1-2. Τα «πράγματα» στη συνέχεια ήταν εύκολα. Οι κυπελλούχοι Κύπρου, σκόραραν άλλες δύο φορές. Στο 66΄ ο Γιάκολιτς με πάσα «σέρβιρε» στον Μάγκλιτσα που πέτυχε το 1-3.

Ο Κροάτης φόρ πέτυχε δεύτερο προσωπικό τέρμα (74΄) με αδύναμο σουτ το οποίο όμως ξεγέλασε τον Πάρντο για το 1-4 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Δεν άλλαξε τίποτα έως τη λήξη, με το δοκάρι του Βασίλιεφ να αποτελεί το highlight της Αλκής στο δεύτερο ημίχρονο. Αξίζει να σημειωθεί πως η «Αθάνατη» φωνάζει για την διαιτησία.

Στην επόμενη αγωνιστική, ο Απόλλωνας Λεμεσού υποδέχεται στο Τσίρειο στάδιο τον Εθνικό Άχνας, ενώ η Αλκή θα παίξει σε ματς «ζωής ή θανάτου» με αντίπαλο τη Νέα Σαλαμίνα.

Οι συνθέσεις:

Αλκή (Δαμιανού): Πάρντο, Λοϊζίδης, Χαρής, Θεοχάρους, Ιτούα, Ντικρουζά, Αντρέου, Ντουβεντρού, Μπιλάλ, Ψύχας (72′ Βασίλιεφ), Φαμπρίτσιο (79′, Μανώλη)

Απόλλωνας Λεμεσού (Αυγουστή): Βάλε, Σακέτι, Μαρτίνες (55′ Σκέμπρι), Άλαν, Ζάντερ, Ρομπέρζ, Παπουλής (73′ Ντα Σίλβα), Στυλιανού (55′ Σαρδινέρο), Γιούστε, Γιάκολις, Μάγκλιτσα

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top