ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το 2012/13 βρήκε τον τρόπο! Τώρα μπόρει να επαναλάβει εαυτό;

Το 2012/13 βρήκε τον τρόπο! Τώρα μπόρει να επαναλάβει εαυτό;

H φετινή χρονιά για την Ομόνοια ξεκίνησε με τεράστιες φιλοδοξίες με τον Πάμπο Χριστοδούλου στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας, όμως εβρισκόμενοι σχεδόν στο τέλος του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος (απομένει μια αγωνιστική) το «τριφύλλι» δείχνει να κάνει ανάστροφη πορεία και όχι αυτήν που επιζητούσαν οι οπαδοί της πριν το ξεκίνημα της σεζόν.

Οι «πράσινοι» (αν και χρωστούν παιχνίδι με τον Απόλλωνα ακόμη) στον μέχρι τώρα μαραθώνιο του πρωταθλήματος έχουν καταφέρει να κερδίσει μόνο τέσσερις φορές, ισάριθμες φορές εξήλθαν ισόπαλοι ενώ άλλες τρεις φόρες ηττήθηκαν, αν συνυπολογίσουμε όλα τα αποτελέσματα του «τριφυλλιού» η ομάδα της Λευκωσίας κατάφερε να μαζέψει 16 βαθμούς και να χάσει άλλους 17.

Το αρκετά ενδιαφέρον και συνάμα τραγικό στατιστικό της Ομόνοιας του πρώτου μισού του πρωταθλήματος, μας έκανε να ανατρέξουμε λίγο πίσω στο χρόνο για να δούμε αν το «τριφύλλι» πέρασε ξανά τέτοια αγωνιστική κρίση.

Βλέποντας σχεδόν όλες τις χρονιές της τελευταίας δεκαετίας παρατηρήσαμε ότι η Ομόνοια δεν είναι η πρώτη φορά που βρέθηκε ξανά σε αυτή την μοιρά. Η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου έζησε ξανά τέτοια κρίση την σεζόν 2012/13.

Τότε η Ομόνοια έχασε και πάλι 17βαθμούς στο σύνολο, όμως στο τέλος της χρονιάς κατάφερε να κάνει ένα καλό ντεμαράζ στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος (2ήττες και 1 ισοπαλία μόνο) και μπόρεσε στο τέλος να εξασφάλισει το εισιτήριο για την Ευρώπη από την 4η θέση.

Το «τριφύλλι» την φετινή περίοδο ναι μεν δείχνει σε κάποια παιχνίδια να παραπαίει και να μην μπορεί να εξασφαλίσει τους βαθμούς που χρειάζεται (βρίσκεται στην 7η θέση) όμως έδειξε να διαθέτει αρκετή ποιότητα στο ρόστερ του.

Μπορεί η Ομόνοια να μην περνάει την καλύτερη της φάση αυτή την στιγμή αλλά αν οι ποδοσφαιριστές του Πάμπου Χριστοδούλου στα επόμενα παιχνίδια της Ομόνοιας έχουν την απόλυτη συγκέντρωση, το απαιτούμενο πάθος και βρουν ξανά τον χαμένο τους εαυτό μέσα στο γήπεδο, ίσως στο τέλος της χρονιάς  (έχει ακόμη δρόμο το πρωτάθλημα) να εξασφαλίσει μια θέση που οδηγεί στην Ευρώπη όπως έγινε την σεζόν 2012/13.

Άλλωστε  με τέτοια πορεία που κάνει η Ομόνοια στην αρχή του πρωταθλήματος, σίγουρα ο πρωταρχικός στόχος αυτή την στιγμή είναι να πάρει τα συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα για να αποκτήσει την ψυχολογία που χρειάζεται, έτσι ώστε να μπορέσει να κάνει στο δεύτερο μίσο και στα πλέι οφ την αντεπίθεση της.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στην δημοσιότητα το όνομα και τα στοιχεία της άτυχης 77χρονης που παρασύρθηκε από όχημα στη Λευκωσία - Ζητά την βοήθεια του κοινού η Αστυνομία

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Μερίδα περιπτέρων πουλά προϊόντα κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες

Αυξημένο το επίδομα Τέκνου φέτος - Πότε θα καταβληθεί το επίδομα Πολύτεκνης Μάνας - Όλες οι πληροφορίες

Τελικός Κυπέλλου: Αυτά είναι τα μέτρα ασφαλείας για το Ομόνοια - Πάφος

Μαζικά απειλητικά email σε σχολεία: Ζητήθηκε συνδρομή της Interpol και Europol - Οι ενέργειες που γίνονται



Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 17/5 γύρω στις 11 το πρωί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου η ένσταση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κατά της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του πρώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top