ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έσπασε τη σιωπή του σε μνημόσυνο ο Κάρογιαν – «Δεν είναι η ώρα για νεότευκτες στρατηγικές»

Έσπασε τη σιωπή του σε μνημόσυνο ο Κάρογιαν – «Δεν είναι η ώρα για νεότευκτες στρατηγικές»

Ο Μάριος Κάρογιαν είναι ένα από τα πρόσωπα και αυτών των εκλογών, παρόλο που αυτή την φορά δεν κατέχει κάποιο αξίωμα. Ο ίδιος, επέλεξε να "σπάσει την σιωπή" των τελευταίων μηνών και να τοποθετηθεί για το Κυπριακό, δείχνοντας ξεκάθαρα ποιες είναι οι προεκλογικές του επιλογές.

Σε ομιλία του στο μνημόσυνο Πεσόντων Εθελοντών και Αγνοουμένων στη Σιά και αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Καρογιάν ανέφερε ότι δεν είναι η ώρα για νεότευκτες στρατηγικές σοφιστείες, όπως ούτε για λογικές υποταγής στον Τούρκο κατακτητή, και είπε ότι «η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία για μας ουδέποτε ήταν λάβαρο αγώνα, αλλά μέσα από τη διαδρομή των πολύχρονων διαπραγματεύσεων είχε γίνει αποδεκτή  κατ’ οικονομίαν, ως οδυνηρός συμβιβασμός της πλευράς μας, προκειμένου να επιτευχθεί μια λειτουργική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού».

Συνέχισε λέγοντας ότι το όνομα της λύσης δεν είναι δευτερευούσης σημασίας και πως η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία δεν αποτελεί όρο σημειολογικό, αλλά πλαίσιο ουσιαστικό για τη συνολική επίλυση του Κυπριακού. Κάλεσε εκείνους που διαφωνούν με αυτό το πλαίσιο έντιμα και με παρρησία να το δηλώσουν, αντί με μισόλογα, επικοινωνιακά τεχνάσματα και σοφιστείες να επιδιώκεται παραμερισμός του υποβιβάζοντας την ουσία σε επίπεδο ονοματολογίας, όπως είπε. «Μαζί με τη διαφωνία τους, καλό θα ήταν, βέβαια, να διατυπώσουν και μια εφικτή και ρεαλιστική αντιπρόταση, που θα τυγχάνει της έγκρισης του Συμβουλίου Ασφαλείας και της διεθνούς κοινότητας», ανέφερε.

Πρόσθεσε πως πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν υπάρχει πλέον χώρος και χρόνος για συναισθηματισμούς, ευσεβοποθισμούς και ερασιτεχνισμούς. «Η Κύπρος βρίσκεται ενώπιον σοβαρών διλημμάτων κι εξελίξεων. Θα πρέπει συλλογικά και με νηφαλιότητα, στη βάση του διεκδικητικού ρεαλισμού, να αξιολογηθούν τα δεδομένα, το διεθνές περιβάλλον και οι πραγματικότητες», σημείωσε.

ToThemaOnline/ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top