ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φάκελος διαιτησία: Ο εκτεθειμένος Μασιάς και οι άλλοι (ανάλυση 15ης αγωνιστικής)

Φάκελος διαιτησία: Ο εκτεθειμένος Μασιάς και οι άλλοι (ανάλυση 15ης αγωνιστικής)

Είχαμε (κυρίως) καλές, μέτριες αλλά και κακές διαιτησίες στην 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyta, με τον Δημήτρη Μασιά να… «κλέβει την παράσταση», τόσο για την απόφαση του να μη διακόψει οριστικά το παιχνίδι μετά την κροτίδα στο ball-boy του Τσιρείου, όσο και για την απόφαση του να συνεχίσει το ματς και μετά τη δεύτερη διακοπή, όταν στο γήπεδο γίνονταν… μάχες σώμα και σώμα μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων και το όλο θλιβερό σκηνικό παρέπεμπε σε πεδίο μάχης.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιάννος Ιωάννου

Όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι ανεξαρτήτου ομάδας συζητάνε σήμερα για τη χθεσινή παρωδία του Τσιρείου, όμως εμείς στο ThemaSports οφείλουμε να δώσουμε συνέχεια και σε άλλα θέματα της επικαιρότητας και όπως σας έχουμε συνηθίσει τον τελευταίο καιρό, ετοιμάσαμε την ανάλυση μας για την απόδοση των διαιτητών σε όλα τα ματς της 15ης αγωνιστικής.

Για μία ακόμη αγωνιστική λοιπόν, οι συντάκτες του ThemaSports που ήταν παρόντες στα γήπεδα που διεξήχθησαν οι αναμετρήσεις της Α΄ κατηγορίας, πέρασαν από «έλεγχο» τους Κύπριους διαιτητές και έκριναν την απόδοση που είχαν στα επτά ματς της 15ης στροφής του πρωταθλήματος Cyta.

Διαβάστε πιο κάτω, την – σε γενικές γραμμές – αξιολόγηση της απόδοσης τους, αμερόληπτα, αλλά και χωρίς να διεκδικούμε το «αλάθητο» στις απόψεις μας:

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου

Ερμής Αραδίππου-Δόξα Κατωκοπιάς
Γήπεδο: ΓΣΖ
Διαιτητής: Τιμόθεος Χριστοφή

Σχόλιο: Καλή σε γενικές γραμμές η παρουσία του Τιμόθεου Χριστοφή στο ΓΣΖ. Ήταν κοντά στις φάσεις, σφύριζε με αυτοπεποίθηση και δεν έκανε το μεγάλο λάθος που μπορεί να αλλοιώσει το αποτέλεσμα ενός αγώνα. Έκανε βέβαια κάποια λάθη ειδικά στο πειθαρχικό κομμάτι, όμως η απόδοση του κρίνεται ικανοποιητική.

Πάφος FC-Εθνικός Άχνας
Γήπεδο: «Στέλιος Κυριακίδης»
Διαιτητής: Χρήστος Νικολαΐδης

Σχόλιο: Καλή παρουσία και από τον Χρήστο Νικολαΐδη, σε ένα παιχνίδι με ένταση, πάθος και δυνατά μαρκαρίσματα.

Σχεδόν σε όλες τις δύσκολές φάσεις που του έτυχαν, φαίνεται σύμφωνα με το τηλεοπτικό ριπλέι να πήρε τις σωστές αποφάσεις, αν και έκανε μερικά λάθη κυρίως στον πειθαρχικό τομέα, αφήνοντας ατιμώρητα κάποια δυνατά φάουλ.

Δεν ξέφυγε πάντως το παιχνίδι από τον έλεγχο του σε κανένα σημείο του αγώνα, αν και θα μπορούσε να έβγαζε περισσότερες φορές την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του.

Ανόρθωση-Αλκή
Γήπεδο: «Αντώνης Παπαδόπουλος»
Διαιτητής: Νικόλας Νεοκλέους

Σχόλιο: Πολύ αδύναμη η διαιτησία του Νικόλα Νεοκλέους με πολλά λάθη σε όλους τους τομείς. Ειδικά στον πειθαρχικό έλεγχο τα έκανε… μαντάρα, αφήνοντας ατιμώρητα κάποια δυνατά μαρκαρίσματα, ενώ σε άλλες φάσεις σφύριζε φάουλ χωρίς να υπάρχει παράβαση και επίσης, δεν έκανε σωστή χρήση του πλεονεκτήματος, προκαλώντας τον εκνευρισμό στους παίκτες και των δύο ομάδων.

Ακόμη, έδειξε ανοχή σε κάποια δυνατά μαρκαρίσματα που έπρεπε να τιμωρηθούν με κίτρινη κάρτα, ενώ έκανε και άλλα σοβαρά λάθη.

Ενδεικτικά, να αναφέρουμε ότι στο 7ο λεπτό, ο Φραγκέσκου αντίκρισε την κίτρινη κάρτα σε μία φάση που «σήκωνε» μέχρι και κόκκινη, ενώ στο 47΄, πριν από το δοκάρι του Σισέ, φαίνεται σύμφωνα με το τηλεοπτικό ριπλέι, να υπάρχει τράβηγμα του Ιτούα στον Καμαρά εντός περιοχής.

Επίσης, στο 68΄ ο Πάρντο έσπρωξε τον Καλό εντός περιοχής και θα μπορούσε να τον αποβάλει, αλλά και να καταλογίσει πέναλτι, ενώ οι παίκτες της Αλκής και οι άνθρωποι του πάγκου, διαμαρτυρήθηκαν έντονα αμέσως μετά την επίτευξη του δεύτερου γκολ της Ανόρθωσης, υποστηρίζοντας ότι δευτερόλεπτα πριν σκοράρει ο Αμπντουλάγιεφ, η μπάλα πέρασε εκτός γηπέδου.

Ήταν πάντως μία δύσκολη φάση για την οποία φέρει ευθύνη ο βοηθός, με το τηλεοπτικό ριπλέι να μην είναι διαφωτιστικό, ενώ οι «κυανέρυθροι» φωνάζουν και για την αποβολή του προπονητή της ομάδας, Σάββα Δαμιανού…

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου

Νέα Σαλαμίνα-Άρης
Γήπεδο: «Αμμόχωστος»
Διαιτητής: Γιάννης Αναστασίου

Σχόλιο: Χωρίς το μεγάλο λάθος που μπορεί να αλλοιώσει το αποτέλεσμα ενός αγώνα η διαιτησία του Γιάννη Αναστασίου, όμως ούτε αυτό ούτε η κρισιμότητα της αναμέτρησης δεν μπορούν να αποτελέσουν «άλλοθι» για τη μέτρια σε γενικές γραμμές παρουσία του, ειδικότερα στο πειθαρχικό κομμάτι.

Άργησε να δείξει την πρώτη κίτρινη κάρτα (σ.σ. στο 37΄), όμως στη συνέχεια μοίρασε επτά συνολικά προσπαθώντας να ελέγξει το ματς, αλλά δεν τα κατάφερε σε κάποια σημεία, αφού άφησε ατιμώρητα 2-3 σκληρά μαρκαρίσματα κυρίως πάνω σε παίκτες της Νέας Σαλαμίνας, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, όπως και εκνευρισμό στους παίκτες, ενώ παράπονα είχε και ο Άρης για κάποια φάουλ, αλλά και για μία περίπτωση πέναλτι για χέρι εντός περιοχής.

Επίσης, προκάλεσε αντιδράσεις για τη διστακτικότητα/αναποφασιστικότητα του σε κάποιες φάσεις που έπρεπε να καταλογίσει φάουλ και δεν το έπραξε, ενώ σε άλλες σφύριζε με το παραμικρό…

Ολυμπιακός Λευκωσίας-ΑΕΚ Λάρνακας
Γήπεδο: Μακάρειο
Διαιτητής: Κώστας Ψευδιώτης

Σχόλιο: Χωρίς το σοβαρό λάθος η διαιτησία του Κώστα Ψευδιώτη στο Μακάρειο. Έκανε κάποια λάθη κυρίως στο πειθαρχικό κομμάτι, όπου ναι μεν μοίρασε οκτώ κίτρινες (οι δύο στον Κωνσταντίνο Σωτηρίου, ο οποίος σωστά αποβλήθηκε στο φινάλε του αγώνα), αλλά έδειξε ανοχή σε κάποια δυνατά μαρκαρίσματα τα οποία μπορούσε να τιμωρήσει με κάρτες.

Γενικά, έβγαλε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ένα δυνατό και αμφίρροπο όπως εξελίχθηκε παιχνίδι, αλλά βοηθήθηκε και από το γεγονός πως δεν του έτυχε κάποια πολύ δύσκολη φάση.

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου

Ομόνοια-Απόλλων
Γήπεδο: ΓΣΠ
Διαιτητής: Λεόντιος Τράττος

Σχόλιο: Αρκετά καλή η διαιτησία του Λεόντιου Τράττου σε ένα δύσκολο ματς υψηλών απαιτήσεων. Ήταν κοντά στις φάσεις, σφύριζε με αποφασιστικότητα και έλεγξε το παιχνίδι, μοιράζοντας το «καρπούζι στη μέση».

Έκανε βέβαια και κάποια λάθη κυρίως πειθαρχικό τομέα, δείχνοντας ανοχή σε κάποια σκληρά μαρκαρίσματα τα οποία έπρεπε να τιμωρήσει με κίτρινη κάρτα, αλλά μακάρι μετά από ένα ντέρμπι να είναι αυτά τα λάθη της διαιτησίας για τα οποία (δεν) θα συζητάμε.

Υπήρχε και μία δύσκολη φάση όπου ζήτησε πέναλτι η Ομόνοια, αλλά το τηλεοπτικό ριπλέι φαίνεται να δικαιώνει τον διαιτητή για την απόφαση του να συνεχιστεί το παιχνίδι.

ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ
Γήπεδο: Τσίρειο
Διαιτητής: Δημήτρης Μασιάς

Σχόλιο: Τι να πούμε πραγματικά για τον διεθνή κατά τ΄ άλλα διαιτητή, το όνομα του οποίου είναι πρώτο θέμα συζήτησης στα ποδοσφαιρικά στέκια μετά τη χθεσινή παρωδία του Τσιρείου;

Αντί περεταίρω σχολίων, αλλά και για να μη λέμε τα ίδια και τα ίδια, πατήστε εδώ για να διαβάσετε το καυστικό σχόλιο του Πόλυ Χαραλάμπους με τίτλο: «Τρομερά εκτεθειμένος ο Μασιάς…».

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top