Ρωσία: Οκτώ χρόνια κάθειρξη σε πρώην υπουργό Οικονομικών – Απέσπασε δωροδοκία €2 εκατομμυρίων με εκβιασμό

Ρωσία: Οκτώ χρόνια κάθειρξη σε πρώην υπουργό Οικονομικών – Απέσπασε δωροδοκία €2 εκατομμυρίων με εκβιασμό

Σε οκτώ χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Αλεξέι Ουλιουκάγεφ, ο οποίος είχε κριθεί ένοχος ότι απέσπασε με εκβιασμό δωροδοκία δύο εκατομμυρίων δολαρίων από τον διευθύνοντα σύμβουλο της πετρελαϊκής εταιρείας «Rosneft».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Ουλιουκάγεφ καταδικάστηκε επίσης σε καταβολή προστίμου μεγαλύτερου των 130 εκατομμυρίων ρουβλιών (1.9 εκατομμύρια ευρώ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καταδικαστείς τέως υπουργός απέσπασε τα χρήματα σε ταξίδι εργασίας στη Γκόα της Ινδίας, έπειτα από έγκριση της πώλησης στην εταιρεία Rosneft του Ιγκόρ Σέτσιν, μεριδίου που κατείχε η κυβέρνηση στην πετρελαϊκή εταιρεία Bashneft.

Πάντως, ο Ουλιουκάγεφ αποδέχτηκε ότι ζήτησε και αποδέχθηκε τη δωροδοκία στις 14 Νοεμβρίου 2016, αλλά κατά την τελική ακροαματική συνεδρίαση είχε δηλώσει πως είναι «θύμα μιας τερατώδους και ωμής προβοκάτσιας».

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Φ. Φαίδωνος: Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου - Αποχώρησε η ομάδα του ΑΚΕΛ

Φ. Φαίδωνος: Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου - Αποχώρησε η ομάδα του ΑΚΕΛ

Με μειωμένη παρουσία μελών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου, η οποία είχε αναβληθεί την προηγούμενη εβδομάδα λόγω των εξελίξεων που αφορούν τον Δήμαρχο Φαίδωνα Φαίδωνος.

BEST OF TOTHEMAONLINE