ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν διαψεύδει κανείς τα δημοσιεύματα για Κατσουρίδη – Ομερτά επιβεβαίωσης από ΑΚΕΛ και Επιτελείο Μαλά

Δεν διαψεύδει κανείς τα δημοσιεύματα για Κατσουρίδη – Ομερτά επιβεβαίωσης από ΑΚΕΛ και Επιτελείο Μαλά

Αναζωπυρώνεται αναμφιβόλως το ζήτημα της επανόδου του Νίκου Κατσουρίδη στο ΑΚΕΛ και της στήριξής του στον Σταύρο Μαλά για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Ακόμα και αν ξεκάθαρες δηλώσεις δεν γίνονται, η μη διάψευση από τον ίδιο, το ΑΚΕΛ και η επιβεβαίωση της επικοινωνίας από τον Σταύρο Μαλά, αποτελούν ενδεικτικά στοιχεία της όλης κατάστασης.

Αρχικά, ο Νίκος Κατσουρίδης, συνομιλώντας μαζί μας, εξήγησε ότι δεν έχει κανένα σχόλια αλλά δεν προέβη σε καμιά δήλωση ότι βρίσκεται σε εκτεταμένες επαφές για την αποκατάστασή του ως πλήρες μέλος του ΑΚΕΛ και τη συμπόρευσή του με το Επιτελείο Μαλά, χωρίς ωστόσο να αποδίδει σε ψεύδη τις όποιες φήμες ή πληροφορίες.

Από την άλλη, το κόμμα της Αριστεράς, έχοντας συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας, δεν εξέδωσε ούτε μισή αράδα για το θέμα, αφήνοντας να αιωρείται το ενδεχόμενο επαναπροσέγγισης με τον εκδιωχθέντα Νίκο Κατσουρίδη, ο οποίος, προφανώς, θα προσθέσει στην υποψηφιότητα Μαλά και θα βοηθήσει στην πρόκριση στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εγκογών.

Όπως ανέφερε και η συνάδελφος Κατερίνα Ζορμπά («Πολίτης»), «παρόλο που υπάρχουν κάποιες αντιδράσεις εντός ΑΚΕΛ, εντούτοις φαίνεται ότι μετρά η θέληση της πλειοψηφίας –και του ίδιου του γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ- για να κλείσει το ζήτημα, αλλά και της κομματικής βάσης που έστειλε επανειλημμένα μηνύματα για αποκατάσταση του κ. Κατσουρίδη».

«Αν αποφασίσει να κάνει δικές του ενέργειες, σίγουρα δεν χρειάζεται τη δική μου νουθεσία»

Σε δηλώσεις του, πάντως, στον συνάδελφο Πέτρο Μελαΐση («ΣΙΓΜΑ), ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς παραδέχτηκε ότι διατηρεί τακτική τηλεφωνική επικοινωνία με τον τέως κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ, τονίζοντας ότι ο Νίκος Κατσουρίδης τον συμβουλεύει κιόλας για διάφορα θέματα.

Σιγή ιχθύος ή αποδοχή;

Όπως είπαμε, ουδείς βγήκε να διαψεύσει τα δεκάδες δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν αυτές τις μέρες για την επάνοδο του Νίκου Κατσουρίδη τόσο στο ΑΚΕΛ όσο και στην εκλογική αναμέτρηση.

Αυτό μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα: Είτε το ΑΚΕΛ δεν λαμβάνει υπόψη τις φήμες και τις φωνές, αν θέλετε, για την αποκατάσταση του τέως Βουλευτή είτε όλα τα δημοσιεύματα ισχύουν και απλώς αναμένεται η τελεσίδικη απόφαση, η οποία θα ανακοινωθεί πανηγυρικά από τον Άντρο Κυπριανού με τους κ. Κατσουρίδη και Μαλά να στέκονται δίπλα του.

Όπως και να ’χει, αναμένεται να κλείσει σύντομα αυτό το τόσο ενδιαφέρον κεφάλαιο. Σε ενδεχόμενη ήττα, όμως, του Σταύρου Μαλά από την πρώτη Κυριακή των εκλογών τι θα γίνει με την αποκατάσταση του Νίκου Κατσουρίδη; Πώς θα διαχειριστούν το Κόμμα σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή τόσες ισχυρές προσωπικότητες και με τόσο έντονες διαφωνίες στο πρόσφατο παρελθόν;

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top