ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έτοιμο εντός της ημέρας το προσχέδιο του ψηφοδελτίου για τις Προεδρικές του 2018

Έτοιμο εντός της ημέρας το προσχέδιο του ψηφοδελτίου για τις Προεδρικές του 2018

Με την υποβολή της υποψηφιότητας του Νίκου Αναστασιάδη ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις προεδρικές εκλογές του 2018.

Υποβλήθηκαν συνολικά εννέα υποψηφιότητες, κατά σειρά υποβολής: Χάρης Αριστείδου, Χριστάκης Καπηλιώτης, Ανδρέας Ευστρατίου, Μιχάλης Μηνά, Χρίστος Χρίστου, Σταύρος Μαλάς, Νικόλας Παπαδόπουλος, Γιώργος Λιλλήκας, Νίκος Αναστασιάδης.

 Ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών Δημήτρης Δημητρίου είπε ότι με βάση τη νομοθεσία υπάρχει προθεσμία έξι ωρών για υποβολή ενστάσεων, για οποιονδήποτε λόγο από αυτούς που αναφέρονται στο άρθρο της σχετικής νομοθεσίας. Εξήγησε ότι μετά την πάροδο του χρόνου των ενστάσεων, οι υποψήφιοι είναι πλέον οριστικοί.

«Είμαστε σε συνεννόηση με το κυβερνητικό τυπογραφείο και εντός της ημέρας θα είναι έτοιμο το προσχέδιο και αύριο θα το παρουσιάσουμε σε συνάντηση με τους εκπροσώπους των υποψηφίων», ανέφερε.

Σε ερώτηση για τη σειρά των ονομάτων στο ψηφοδέλτιο εξήγησε ότι αυτή είναι ξεκάθαρη με βάση τη νομοθεσία. Προηγούνται οι υποψήφιοι που κατέρχονται ως υποψήφιοι κομμάτων, άρα προηγείται ο Μιχάλης Μηνά και ακολουθεί ο Χρίστος Χρίστου του ΕΛΑΜ. Μετά ακολουθούν οι συνασπισμοί κομμάτων, άρα θα ακολουθήσει ο Νικόλας Παπαδόπουλος κα μετά θα αναγράφονται οι ανεξάρτητες υποψηφιότητες με αλφαβητική σειρά με βάση το επώνυμο του υποψηφίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top