ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έριξε «πεντάρα» ο ΑΠΟΕΛ και… έκανε ποδαρικό στο 2018 με το δεξί!

Έριξε «πεντάρα» ο ΑΠΟΕΛ και… έκανε ποδαρικό στο 2018 με το δεξί!

Σε ένα αρκετά δυνατό παιχνίδι με επτά γκολ, οι «γαλαζοκίτρινοι» κατάφεραν να νικήσουν τον Άρη με 5-2 και να κάνουν ποδαρικό στο 2018 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι πήραν δύο φόρες προβάδισμα με τους Μοράις και Ντε Καμάργκο, ωστόσο ο Άρης βρήκε τις απαντήσεις με τον Ενγκολόκ και Ιονίτα διαμορφώνοντας το 2-2 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο ΑΠΟΕΛ μπήκε «μπαρουτοκαπνισμένος» χωρίς δίχως άλλη επιλογή και με το ξεκίνημα κατάφερε να βρεθεί και πάλι σε θέση οδηγού με τον Ντε Καμάργκο.

Απ εκεί και πέρα η ομάδα του Γιώργου Δώνη επέβαλε πλήρως τον ρυθμό της και με τον Μοράις στο 69ο λεπτό διαμόρφωσε το 4-2, ενώ ο Εμπεσίλιο με δυνατό σουτ στο 83ο λεπτό έβαλε το «κερασάκι» στην τούρτα.

Η ομάδα της Λευκωσίας έδωσε συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα της (4 σερί νίκη), ενώ ο Άρης από την πλευρά του για άλλο ένα παιχνίδι δέχθηκε την ήττα και παραμένει βυθισμένος στον πάτο της βαθμολογίας με 10 βαθμούς.

Το παιχνίδι

Λάθη εκατέρωθεν και τέσσερα γκολ…

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον ΑΠΟΕΛ, αφού μόλις στο 4ο λεπτό βρέθηκε σε θέση οδηγού με τον Νούνο Μοράις από τα έντεκα βήματα. Συγκεκριμένα ο Σαλάι δέχθηκε το μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή του Νουρεντινόσκι και ο Χρίστος Νικολάιδης δεν δίστασε να σφυρίξει την παράβαση, με τον κάπταιν της Λευκωσιάτικης ομάδας να την μετατρέπει σε γκολ.

Το γρήγορο τέρμα  που πέτυχαν οι «γαλαζοκίτρινοι» τους ξύπνησε για τα καλά στο άδειο από κόσμο ΓΣΠ, και στο 8ο και 18ο λεπτό έχασαν δύο κλασσικές ευκαιρίες με τον Μοράις και Ντε Καμάργκο αντίστοιχα για να διπλασιάσουν τα τέρματα τους.

Απ την άλλη ο Άρης προσπαθούσε με την σειρά του στο πρώτο μέρος να «χτυπήσει» στην κόντρα επίθεση κάτι που το κατάφερε στο 24ο λεπτό. Ο ι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν μια αδράνεια στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ και με τον Ενγκολόκ να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ έκανε το 1-1.

Δεν πρόλαβαν να χαρούν και πολύ  οι ποδοσφαιριστές του Άρη που πέτυχαν και ο ΑΠΟΕΛ στο 29ο λεπτό βρέθηκε και πάλι σε θέση οδηγού. Ο Οάρ έκανε την σέντρα στην περιοχή του Νουρεντινόσκι και ο Ντε Καμάργκο με κεφαλιά μέσα από την «καρδιά» της άμυνας των «πρασίνων» έκανε το 2-1.

Η βροχή των γκολ συνεχίστηκε… Στο 35ο λεπτό ήταν η σειρά της ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου να πετύχει και πάλι γκολ και να φέρει άλλη μια φορά το παιχνίδι στα ίσα. Μετά από μακρινή μπαλιά, ο Πέρεζ έκανε λάθος εκτίμηση αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Ιονίτα, διαμορφώνοντας το 2-2 που ήταν και το αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι στο σκορ, ωστόσο ο ΑΠΟΕΛ αρχικά με τον Σαλάι έκανε την κεφαλιά από κοντά αλλά δεν πέτυχε το τέρμα. Στο 44ο λεπτό ήταν σειρά του Άρη με «δράστη» τον Μαραγκουδάκη να πιάνει την κεφαλιά όμως το δοκάρι του έφραξε τον δρόμο. Λίγο πριν εκπνοή του πρώτου μέρους ο Ντε Καμάργκο με κοντινό σουτ δεν μπόρεσε να νικήσει τον πορτιέρο των φιλοξενουμένων.

Το δεύτερο μέρος

Επέβαλε τον ρυθμό του ΑΠΟΕΛ, ανέβασε ρυθμό και πήρε τη νίκη…

Η επανάληψη ξεκίνησε με πανομοιότυπο τρόπο για τον ΑΠΟΕΛ όπως το πρώτο ημίχρονο. Πριν καν συμπληρωθούν τα πρώτα δευτερόλεπτα οι «γαλαζοκίτρινοι» βρέθηκαν σε θέση οδηγού. Ο Εμπεσίλιο έδωσε την μπάλα στον Ντε Καμάργκο κι αυτός με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε για τρίτη φορά τον Νουρεντινόσκι.

Στο 47ο λεπτό η ομάδα του Γιώργου Δώνη απείλησε εκ νέου με τον Ζαχίντ. Ο ποδοσφαιριστής της Λευκωσιάτικης ομάδας βρέθηκε τετ – α – τετ με τον πορτιέρο του Άρη ωστόσο με το πλασέ του δεν μπόρεσε να τον νικήσει.

Ο ΑΠΟΕΛ φάνηκε σαφώς πιο βελτιωμένο και αφυπνισμένος σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο.  Στο 55ο λεπτό μάλιστα έχασα άλλη μια ευκαιρία με τον Εμπεσίλιο να πιάνει ένα μακρινό σουτ όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι αφού σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 60ο λεπτό ήταν σειρά του Σαλάι να απειλήσει όμως το σουτ του από το ύψος του πέναλτι δεν βρήκε στόχο.

Τελικά οι «γαλαζοκίτρινοι» μετουσίωσαν (και πάλι) την υπεροχή τους στο 69ο λεπτό. Ο Σαλάι ανατράπηκε στην περιοχή από τον Ενγκολόγκ ο Νικολαϊδης υπέδειξε την παράβαση, με τον Μοράις να ευστοχεί και να κάνει το 4-2.

Τα τέσσερα τέρματα δεν αρκούσαν στην ομάδα του Γιώργου Δώνη και έψαχνα συνεχώς να πετύχουν κι άλλο γκολ κάτι το οποίο έγινε στο 83ο λεπτό. Ο Εμπεσίλιο έψαχνε συνεχώς το γκολ και τα κατάφερε να το πετύχει με ένα πραγματικό «κεραυνό» που εξαπέλυσε εκτός περιοχής του Νουρεντινόσκι.

Μέχρι την λήξη του παιχνιδιού δεν άλλαξε κάτι δραματικά, ο ΑΠΟΕΛ ροκάνισε τον χρόνο που απέμεινε στον αγώνα και πανηγύρισε μια πολύτιμη νίκη και βλέπει την συνέχεια του πρωταθλήματος και το επόμενο ματς με την Αλκή.

ΑΠΟΕΛ: Πέρεζ, Βούρος, Μερκής, Μοράις, Σόουζα, Αντωνίου (46′ Μπερτόλιο), Εμπεσίλιο, Ορ, Ζαχίντ (75′ Εφραίμ), Σάλαϊ (80′ Αλεξάνδρου), Ντε Καμάργκο

Άρης: Νουρεντινόσκι, Ράντου (66′ Γιούσεφ), Α. Κυριάκου, Μαμμίδης, Μουλόπουλος, Ευσταθίου, Ενγκολόκ (75′ Παναγή), Παχίπης, Φράγκος, Ιονίτσα, Μαραγκουδάκης (46′ Πάγκαλος)

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top