ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: «Το όλο θέμα θα τελειώσει αν ο κ. Αναστασιάδης πει ότι διέπραξε λάθος»

ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: «Το όλο θέμα θα τελειώσει αν ο κ. Αναστασιάδης πει ότι διέπραξε λάθος»

Έντονη δυσφορία, διατύπωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού για την προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση, όπως είπε, «να ανασκευάσει τις αρνητικότατες εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί από τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα ζητήματα της ΑΟΖ».

Σε δηλώσεις πριν από συνάντηση με τον Σύνδεσμο Επαναπατρισθέντων στα Κεντρικά Γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «η όλη ιστορία θα τελείωνε αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλεγε ότι είχε υποπέσει σε λάθος, ότι απολογείται για το λάθος που έγινε και ότι δεν είναι αυτό που θα ήθελε να πει», προσθέτοντας ότι «αντί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να το παραδεχθεί και να πάμε παρακάτω έχει αποδυθεί σε μια εκστρατεία δυσφήμισης των πάντων με τη δικαιολογία ότι είμαστε τάχα σε προεκλογική εκστρατεία».

«Και ο κ. Αναστασιάδης και οι συνεργάτες του γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι το ΑΚΕΛ τα τελευταία πέντε χρόνια πολιτεύτηκε με γνώμονα το πώς εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα του τόπου και όχι το πώς εξυπηρετούνται οι προεκλογικές του ή εκλογικές του σκοπιμότητες», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «είναι ο κ. Αναστασιάδης και οι συνεργάτες του που έχουν επιδόσεις σε αυτό τον τομέα για αυτό καλά κάνουν να σταματήσουν να κατηγορούν το ΑΚΕΛ για αυτά τα ζητήματα».

Επαναλαμβάνοντας ότι «το όλο θέμα θα τελειώσει πολύ εύκολα αν ο κ. Αναστασιάδης πει ότι διέπραξε λάθος και δεν ήταν εκείνο το οποίο ήθελε να πει», ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι «όλοι τον έχουμε ακούσει» και ότι «η προσπάθεια να ανασκευάσει αυτά τα οποία έχει πει θα πέφτει συνεχώς στο κενό» και γι’ αυτό θα πρέπει να βρει άλλο τρόπο, όπως είπε, «να χειριστεί το συγκεκριμένο ζήτημα».

Ανέφερε επίσης ότι ακούει «από βουλευτές του ΔΗΣΥ και από την πλευρά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, αλλά και από άλλους να καταβάλλεται προσπάθεια να περάσει ένα μήνυμα ότι τάχα το ΑΚΕΛ ζητούσε όλο αυτό το τελευταίο διάστημα από τον κ. Αναστασιάδη να προβεί τάχα σε περαιτέρω υποχωρήσεις», προσθέτοντας ότι «ουδέν αναληθέστερο».

«Εκείνο για το οποίο κατηγορεί το ΑΚΕΛ τον κ. Αναστασιάδη είναι γιατί την κρίσιμη ώρα επέλεξε να βάλει πάνω από τα συμφέροντα της Κύπρου και τα συμφέροντα των επόμενων γενιών τις προσωπικές του φιλοδοξίες και την ίδια στιγμή τον κατηγορούμε γιατί ενώ είχε τη δυνατότητα είτε να προχωρήσει στην κατάργηση των εγγυητικών και των επεμβατικών δικαιωμάτων από την πρώτη στιγμή της επίτευξης συμφωνίας είτε να εκθέσει την Τουρκία τελικά δεν κατάφερε ούτε το ένα ούτε το άλλο», πρόσθεσε.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι το ΑΚΕΛ δεν συμμερίζεται την οπτική γωνιά από την οποία ασκούν κριτική τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα στον κ. Αναστασιάδη, προσθέτοντας ότι το ΑΚΕΛ ασκεί κριτική «γιατί θα πρέπει να κατανοήσουμε οι πάντες ότι με άλυτο το κυπριακό πρόβλημα θα διαιωνίζεται στο νησί μας μια κατάσταση η οποία θα προκαλεί συνεχώς τεράστιους κινδύνους για το μέλλον και την προοπτική και της χώρας και του λαού μας».

«Με αυτό ξεκαθαρίζω ότι δεν υπαινίσσομαι ότι πρέπει να αποδεχθούμε την οποιανδήποτε λύση στο Κυπριακό. Η λύση πρέπει να βασίζεται στις διαχρονικές αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου και στις συμφωνημένες αρχές», κατέληξε.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top