ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρέσβης Ισραήλ: 'Επιδίωξή μου να πάρω την πολύ στενή μας σχέση σε ένα ακόμη υψηλότερο επίπεδο'

Πρέσβης Ισραήλ: 'Επιδίωξή μου να πάρω την πολύ στενή μας σχέση σε ένα ακόμη υψηλότερο επίπεδο'

Η σχέση μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου είναι πολύ ιδιαίτερη και πολύ στενή, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο νέος Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο Σάμι Ρέβελ, προσθέτοντας πως επιδίωξή του είναι να οδηγήσει αυτή την πολύ στενή σχέση σε ένα ακόμη υψηλότερο επίπεδο.

Αναφερόμενος στην Τριμερή Συνάντηση των ηγετών Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ που θα πραγματοποιείτο στη Λευκωσία στις 8 Ιανουαρίου αλλά αναβλήθηκε, ο Πρέσβης είπε πως "αναβλήθηκε για τεχνικούς λόγους, αλλά τώρα εργαζόμαστε πολύ στενά με όλους τους εταίρους, προσπαθώντας να βρούμε πολύ γρήγορα μια νέα ημερομηνία" για την Τριμερή Συνάντηση. Υπογράμμισε ακόμη πως η τριμερής αυτή συνεργασία "είναι εξαιρετικά σημαντική".

Ο κ. Ρέβελ ανέφερε πως "η σχέση μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου είναι μια πολύ ιδιαίτερη σχέση, μια πολύ στενή σχέση. Πρώτα από όλα είμαστε δυο δημοκρατίες στην περιοχή και μοιραζόμαστε πολλά στρατηγικά συμφέροντα, συμφέροντα που αφορούν την ασφάλεια, καθώς επίσης οικονομικά συμφέροντα, για παράδειγμα στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού, της τεχνολογικής καινοτομίας και πάνω από όλα είμαστε δυο φίλα έθνη, πολύ καλοί και πολύ στενοί φίλοι", επεσήμανε.

Σημείωσε πως "υπάρχει ένας ιδιαίτερος δεσμός μεταξύ του λαού του Ισραήλ και του λαού της Κύπρου που πάει πίσω στην εποχή που ιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ πριν 70 χρόνια. `Ετσι προσβλέπω πολύ στο να πάρω αυτή την πολύ στενή σχέση σε ένα ακόμη υψηλότερο επίπεδο, εδραιώνοντας αυτό τον συνεταιρισμό, τον στρατηγικό συνεταιρισμό, τον οικονομικό συνεταιρισμό, και επίσης ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη φιλία μεταξύ των λαών μας", ανέφερε.

Επεσήμανε πως "ζούμε σε μια περιοχή η οποία δυστυχώς γνωρίζει πολλή αστάθεια, και στην οποία υπάρχουν εξτρεμιστικά κινήματα, τρομοκρατικά κινήματα, και είναι μόνο μέσω της στενής μας σχέσης που Ισραήλ και Κύπρος, μαζί και με άλλες όμορες χώρες στην περιοχή, μπορούμε να διασφαλίσουμε για τους πολίτες μας ένα καλύτερο μέλλον, ένα πιο ασφαλές μέλλον, ένα πιο σταθερό μέλλον, ένα πιο ευημερές μέλλον. Αυτό είναι που θέλουμε να πετύχουμε", υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για την Τριμερή Συνάντηση των ηγετών Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις 8 Ιανουαρίου, αλλά αναβλήθηκε, ο κ. Ρέβελ ανέφερε πως "αναβλήθηκε για τεχνικούς λόγους, αλλά τώρα εργαζόμαστε πολύ στενά μαζί με όλους τους εταίρους, προσπαθώντας να βρούμε πολύ γρήγορα μια νέα ημερομηνία για την Τριμερή".

Είπε πως αυτό εξαρτάται από το πρόγραμμα των τριών ηγετών, σημειώνοντας πως "θα εργαστούμε πάνω σε αυτό και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα γίνει πολύ σύντομα".

Υπογράμμισε πως "η τριμερής συνεργασία είναι εξαιρετικά σημαντική. Υπάρχουν ορισμένοι πολύ συγκεκριμένοι τομείς συνεργασίας, για παράδειγμα εάν μιλούσε για την ετοιμότητα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης είναι εξαιρετικά σημαντική", επεσήμανε.

Ακόμη θυμόμαστε, πρόσθεσε, "όταν Κύπριοι πυροσβέστες ήλθαν για να μας βοηθήσουν να σβήσουμε τις φωτιές στο Ισραήλ καθώς επίσης ότι τα αεροπλάνα μας πετούσαν μαζί με πυροσβεστικά αεροπλάνα στην Κύπρο για κατάσβεση των πυρκαγιών στα βουνά του Τροόδους. Αυτός είναι ένας τομέας. Αλλά έχουμε τόσο πολλούς τομείς επίσης όσον αφορά την οικονομική συνεργασία, τη διαπροσωπική συνεργασία, και το τριμερές πλαίσιο. `Ετσι ψάχνουμε να βρούμε μια ημερομηνία πολύ γρήγορα, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε αυτή την πολύ σημαντική συνεργασία", επεσήμανε.

Ο Πρέσβης εξέφρασε τη συγκίνησή του για τη θερμή υποδοχή της οποίας έτυχε στην Κύπρο και ιδιαίτερα για τη θερμή υποδοχή της οποίας έτυχε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, κατά την παρουσίαση των διαπιστευτηρίων του την περασμένη Παρασκευή.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top