ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ TVONE: Διχασμένη η κοινή γνώμη για τη Διζωνική – Η νεολαία αμφισβητεί

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ TVONE: Διχασμένη η κοινή γνώμη για τη Διζωνική – Η νεολαία αμφισβητεί

Πέραν της πρόθεσης ψήφου, τα δείγματα της οποίας δημοσιεύσαμε, η δημοσκόπηση της PulseMarket για λογαριασμό του TVONE, εξήγαγε σημαντικά συμπεράσματα για την επόμενη μέρα του Κυπριακού.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Σύμφωνα με την έρευνα που παρουσιάστηκε την Παρασκευή (12/1) στο κανάλι TVONE και είχε δείγμα 1.010 άτομα, η κοινή γνώμη εμφανίζεται διαιρεμένη όσον αφορά στη μορφή λύσης του κυπριακού προβλήματος.

Συγκεκριμένα, το 47% των πολιτών δηλώνει ότι συμφωνεί απόλυτα (κατά 21%) ή κάπως (κατά 26%) με τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, τη βάση λύσης δηλαδή που συζητείται από όλες τις ηγεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όμως, την ίδια ώρα, το 45% των πολιτών δηλώνει ότι διαφωνεί με τη ΔΔΟ είτε κάπως (κατά 16%) είτε απόλυτα (κατά 29%).

Περαιτέρω, στις ηλικίες 18-34 το 55% διαφωνεί με τη ΔΔΟ και το 37% συμφωνεί. Στους 35-54 το 47% συμφωνεί, ενώ το άλλο 47% διαφωνεί, ενώ στους άνω των 55 το 53% συμφωνεί και το 38% διαφωνεί.

Παράλληλα, οι υποστηρικτές του Αναστασιάδη συμφωνούν κατά 62% με τη Διζωνική ενώ διαφωνούν κατά 31%. Οι υποστηρικτές του Νικόλα συμφωνούν σε ποσοστό 27% και διαφωνούν σε ποσοστό 68%, ενώ του Μαλά συμφωνούν σε ποσοστό 69% και διαφωνούν κατά 21%. Τέλος, οι ψηφοφόροι του Γιώργου Λιλλήκα διαφωνούν κατά 66% και συμφωνούν κατά 29%.

Επομένως, σύμφωνα με την παραπάνω έρευνα, καθίσταται πασιφανές ότι η ΔΔΟ περνάει μια σοβαρή κρίση ειδικότερα στα μάτια της νεολαίας. Οι υποψήφιοι δεν πείθουν το σύνολο των ψηφοφόρων τους για τις θέσεις τους, ενώ η επόμενη μέρα κρίνεται ενδιαφέρουσα.

Είναι πια βέβαιο ότι πλαίσια, αποφάσεις και συμφωνίες υψηλού ή χαμηλού επιπέδου δεν «υποχρεώνουν» τους πολίτες να δώσουν τη συγκατάθεσή τους. Άρα, η 2α Μάρτη 2018 είναι εξαιρετικά κρίσιμη για το μέλλον ή το παρόν του Κυπριακού και των διαπραγματεύσεων. Όποιος και να εκλεγεί στο ανώτατο αξίωμα της Δημοκρατίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top