ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαμός στα κατεχόμενα: «Ήρθαν για να σκοτώσουν» - Ο απόηχος της επίθεσης στην «Αφρίκα» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Χαμός στα κατεχόμενα: «Ήρθαν για να σκοτώσουν» - Ο απόηχος της επίθεσης στην «Αφρίκα» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με τον τίτλο «Ήρθαν για να σκοτώσουν» κυκλοφορεί η εφημερίδα «Αφρίκα» που χθες δέχτηκε επίθεση από μαινόμενους διαδηλωτές εντολοδόχους του Ερντογάν.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Θυμίζουμε ότι, όπως γράφει και η «Αφρίκα» του Σενέρ Λεβέντ, οι διαδηλωτές είχαν εντολές από «ψηλά» και μετέβησαν στον χώρο κρατώντας μαχαίρια και πέτρες. Μάλιστα, η εφημερίδα, της οποίας τα γραφεία υπέστησαν υλικές ζημιές, καταγγέλλει ότι οι «αστυνομικοί» δεν αντέδρασαν ούτε συνέλαβαν κανένα. Γράφει επίσης ότι οι υποστηρικτές της σχημάτισαν κλοιό γύρω από τα γραφεία, προστατεύοντας όσους βρίσκονταν εντός των γραφείων, ενώ ομάδες κατά τη διάρκεια της νύχτας έβγαζαν σκοπιά.

Εν τω μεταξύ, ο Σενέρ Λεβέντ μίλησε το απόγευμα της Δευτέρας (22/1) στο ραδιόφωνο του Άστρα, εκφράζοντας την ευχή «εκείνη η μέρα να μας βρει όλους ενωμένους να υπερασπίσουμε την Κύπρο από τον φασισμό». Χαρακτήρισε δικτάτορα τον Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε ότι είναι μεγάλη τιμή για την «Αφρίκα» που κατάφερε να τον κάνει να αντιδράσει.

Ο κύριος Λεβέντ διερωτήθηκε κατά πόσον μπορεί να τον προστατεύσει η Κυπριακή Δημοκρατία της οποίας είναι πολίτης, ενώ δήλωσε ότι του τηλεφώνησε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος του υπογράμμισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έκανε γνωστή την κατάσταση στα Ηνωμένα Έθνη και στο Ευρωκοινοβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι τα όσα έζησαν στην «Αφρίκα» ήταν απόηχος του «διατάγματος» του Τούρκου προέδρου για να αναλάβουν δράση «τα αδέλφια» του στην «ΤΔΒΚ» μετά το εξώφυλλο της εφημερίδας με το οποίο συγκρινόταν η «ειρηνευτική επιχείρηση» στην Κύπρο με την επιχείρηση «κλάδος ελαίας» στο Αφρίν της βόρειας Συρίας.

Να σημειωθεί ότι ο Ακιντζί δεν ενέκρινε το εξώφυλλο της «Αφρίκα», καθώς, όπως δήλωσε, «δεν έγινε εισβολή το 1974».

Πάντως, και οι υπόλοιπες εφημερίδες των κατεχομένων, χαρακτηρίζουν με αρνητικό πρόσημο την επίθεση στην «Αφρίκα», με τη «Χαλκίν Σεσί» να τιτλοφορείται με το «Μαύρη Ημέρα», τη «Χαβαντίς» με το «Μεγάλη ντροπή», την «Κίπρις» με το «Ημέρα εντάσεων», σχολιάζοντας και τις δηλώσεις της «βουλευτού» Ντογούς Ντεριγιά και την επίθεση στον Ακιντζί έξω από την ψευδοβουλή. Η «Γενί Ντουζέν» φέρει επίσης τον τίτλο «Ημέρα ντροπής».

Με μπροστάρη τον καταζητούμενο για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ και «βουλευτή» Ερχάν Αρικλί, οι εντολοδόχοι του Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκαν στην «Αφρίκα», η οποία βιώνει την παράβαση της ελευθεροτυπίας στα κατεχόμενα.

Ο Σενέρ Λεβέντ κάνει έκκληση για βοήθεια τόσο στα Ηνωμένα Έθνη όσο και στους Ελληνοκύπριους, ενώ το μένος του όχλου που εισάκουσε τις διαταγές του Τούρκου προέδρου βάζει σε συλλογισμούς ολόκληρη την Κύπρο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top