ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εντάξει, δεν έκανε και τίποτα… 4-0 τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ κέρδισε!

Εντάξει, δεν έκανε και τίποτα… 4-0 τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ κέρδισε!

Εντάξει, δεν κρίθηκε κάποιος τίτλος απόψε, ούτε απέκτησε κάποιο σοβαρό προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ο Απόλλωνας, αφού είναι μόλις έναν βαθμό πάνω από τον ΑΠΟΕΛ και απομένουν ακόμα 15 ολόκληρες αγωνιστικές, ενώ οι δύο αυτές ομάδες θα τα πουν ακόμα τρεις φορές στο πρωτάθλημα και όλα μπορεί να συμβούν.

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε την ΑΕΚ και την Ανόρθωση που είναι κι αυτές στο “κόλπο”, έστω κι αν έκοψαν λίγο πίσω στην “κούρσα” για τον τίτλο…

Σωστά κατά την άποψη μας ο Φανούριος Κωνσταντίνου και ο Σωφρόνης Αυγουστή προσπάθησαν στις δηλώσεις τους να κρατήσουν χαμηλούς τόνους για να “προσγειώσουν” τον κόσμο τους, ο οποίος δικαίως “πετάει στα ουράνια” από τη χαρά του μετά από μία τέτοια ισοπεδωτική εμφάνιση, όμως δεν γίνεται να περνάει στα… “ψιλά” σαν μία ακόμα απλή νίκη τριών βαθμών, ένα 0-4 επί του ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ! Γι΄ αυτό και ο τίτλος του κειμένου μας έχει μία δόση… τρολαρίσματος, επειδή ΔΕΝ γίνεται να περνάει στο ντούκου μία τέτοια επιβλητική νίκη.

Ο Απόλλωνας απόψε ήταν εκπληκτικός, ήταν “μαγικός” και βγαλμένος από τα πιο τρελά όνειρα των οπαδών του.

Η στατιστική λέει ότι έκανε μόλις επτά τελικές προσπάθειες και έβαλε τέσσερα γκολ και αυτό μπορεί από κάποιους να παρερμηνευθεί…

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Απόλλωνας μπήκε από το πρώτο λεπτό με το “μαχαίρι στα δόντια” και με το “μάτι να γυαλίζει”. Έκανε… “σκόνη και θρύψαλα” τον ΑΠΟΕΛ και τον αποτελείωσε μέσα σε ένα δεκάλεπτο, από το 4΄ μέχρι και το 14΄, όταν πέτυχε τρία γκολ και μετέτρεψε το υπόλοιπο του αγώνα σε τυπική διαδικασία!

Έλεγξε πλήρως το ματς σε ολόκληρο το 90λεπτο, υπήρχε προσήλωση απ΄ όλους τους παίκτες στα καθήκοντα τους, τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά και δεν χαλάρωσε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης!

Μάλιστα, ακόμα και με το σκορ στο 0-4, υπήρξε ασφυκτικό πρέσινγκ στους “γαλαζοκίτρινους” και δεν τους άφηναν να πάρουν ανάσα.

Δεν πίεζε δηλαδή ο ΑΠΟΕΛ και “απλά” ο Απόλλωνας μετουσίωνε κάθε φάση που έκανε σε γκολ. Γι΄ αυτό είπαμε πιο πάνω, ότι βλέποντας κάποιος ΜΟΝΟ τη στατιστική του αγώνα, μπορεί να θεωρήσει πλασματικό το σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι “εγκλώβισαν” τους “γαλαζοκίτρινους” στην τακτική τους και δεν τους επέτρεψαν ούτε το γκολ της τιμής να πετύχουν. Μάλιστα, αν εξαιρέσουμε 3-4 περιπτώσεις όπου… “ξεμούδιασε” ο Βάλε, ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα έβγαλε ένα από τα πιο “ξεκούραστα” μεροκάματα του σε ντέρμπι, όσο παράξενο κι αν ακούγεται.

Όμως, είναι αυτονόητο πως η διαφορά των δύο ομάδων δεν είναι τόσο μεγάλη όσο φάνηκε σε αυτό το παιχνίδι. Ο Απόλλωνας όμως βρέθηκε σε τρομερή βραδιά, είχε… μπασκετική ευστοχία και δικαιούται να το χαρεί.

Και σίγουρα, κανείς δεν θα (πρέπει να) έχει την απαίτηση να κερδίσει με ανάλογο σκορ και την επόμενη Τετάρτη (31/01) στο Τσίρειο, στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής!

Το παιχνίδι αυτό θα είναι πιο δύσκολο από το αποψινό, αφού ο ΑΠΟΕΛ αναμένεται να βγάλει εγωισμό και αντίδραση, όμως σίγουρα ο Απόλλωνας έχει το μομεντούμ υπέρ του, αλλά και την αυτοπεποίθηση στα ύψη, συνεχίζοντας την εκπληκτική παράδοση που δημιούργησε απέναντι στον ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια, μετρώντας πλέον 12 σερί ματς χωρίς ήττα!!

Από την αποψινή εμφάνιση της Λεμεσιανής ομάδας δεν υστέρησε κανείς. Ακόμα και ο Ζάντερ που δικαίως έχει ακούσει αρνητικά σχόλια για τις αμυντικές του επιδόσεις σε προηγούμενα παιχνίδια, απόψε ήταν υποδειγματικός στα ανασταλτικά του καθήκοντα…

Ιδιαίτερη μνεία όμως πρέπει να γίνει για την τετράδα στη “γραμμή κρούσης” (Παπουλής, Γιάκολις, Ζελάγια, Μάγκλιτσα) που έκανε “πάρτι” στον αγωνιστικό χώρο και απέδειξε ξανά γιατί ο Απόλλωνας έχει την κορυφαία επίθεση στο πρωτάθλημα…

Και φυσικά, η αποψινή εμφάνιση της Λεμεσιανής ομάδας είναι έργο του Σωφρόνη Αυγουστή, ο οποίος αποδείχθηκε πως προετοίμασε άψογα την ομάδα του, τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά, διάβασε άριστα τον αντίπαλο και δεν φοβήθηκε να ρισκάρει, αφού έπαιξε φουλ επίθεση και δικαιώθηκε μέσα σε ένα τέταρτο! Τα υπόλοιπα είναι ιστορία…

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Αντιμέτωπος με την Αστυνομία ο 10χρονος που φέρεται να προκάλεσε τις ζημιές στο σχολείο Λιβαδιών - Ποια η διαδικασία

Έτσι έκανε Πάσχα ο κόσμος: 7,5% πιο ακριβό το φετινό τραπέζι - «Χάθηκε από τα πρόσωπα του κόσμου η χαρά των ημερών»

Πολλά κιλά ναρκωτικά και γεμάτο πιστόλι βρήκαν σε οικία - Χειροπέδες σε 34χρονο - Δείτε φωτογραφίες

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Σύλληψη 29χρονου ενάμιση χρόνο μετά - Συνεχίζει να καταζητείται 30χρονος

Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιο Covid - Ποιος ο λόγος



Σε εξέλιξη η συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν

Σε εξέλιξη η συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top