ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ικανοποιήθηκε το αίτημα εξομοίωσης αδειών των αορίστου με τους μόνιμους υπαλλήλους του δημοσίου

Ικανοποιήθηκε το αίτημα εξομοίωσης αδειών των αορίστου με τους μόνιμους υπαλλήλους του δημοσίου

Το αίτημα για εξομοίωση των αδειών ανάπαυσης και των αδειών ασθενείας των υπαλλήλων αορίστου χρόνου με τους μόνιμους υπαλλήλους έχει ικανοποιηθεί, όπως ανακοινώθηκε σήμερα στις συντεχνίες, μετά από επαφή που είχαν με το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού.

Η έγκριση του αιτήματος αναμένεται από το Υπουργικό Συμβούλιο αμέσως μετά τις εκλογές, ενώ η εν λόγω απόφαση θα τεθεί σε εφαρμογή αμέσως μετά την έγκριση και απόφαση του Υπουργικού.

Εξάλλου, με την έγκριση των δύο πολύ σημαντικών όρων απασχόλησης των εργαζομένων αορίστου χρόνου από το Υπουργικό, θα εκδοθεί σχετική ενημερωτική εγκύκλιος με περαιτέρω λεπτομέρειες.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο ΓΓ της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ Αντώνης Νεοφύτου, ανέφερε πως είναι γεγονός ότι το Υπουργείο Οικονομικών δέχτηκε τελικά τους συγκεκριμένους όρους απασχόλησης, όποτε δεν υπάρχει πισωγύρισμα.

Ανέφερε πως «πέραν του ενός έτους συζητούμε το θέμα των όρων απασχόλησης των εργαζομένων αορίστου χρόνου στη δημόσια υπηρεσία και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα», εξηγώντας ότι «οι συντεχνίες έχουν υποβάλει γραπτώς τις απόψεις τους στο Υπουργείο Οικονομικών και ανέλαβαν να συνεχιστούν οι συναντήσεις, ώστε να συμφωνηθούν πλήρως οι όροι απασχόλησης στη βάση της αρχής για ίση εργασία».

«Μετά από πολλές προσπάθειες έγινε κατορθωτό να αποδεχτεί το ΥΠΟΙΚ δύο από τα αιτήματα, που είναι η εξομοίωση των αδειών ανάπαυσης και των αδειών ασθενείας των υπαλλήλων αορίστου χρόνου με τους μόνιμους υπαλλήλους. Οι εργαζόμενοι αορίστου χρόνου θα πρέπει να έχουν τα ίδια ωφελήματα και δικαιώματα με τους μόνιμους», είπε.

Επιπλέον, ανέφερε ότι οι συντεχνίες αναμένουν ότι αυτή η συζήτηση θα συνεχιστεί αμέσως μετά τις εκλογές, γιατί υπάρχουν πολλά θέματα που αφορούν τους όρους απασχόλησης των υπαλλήλων αορίστου χρόνου, όπως είναι η ανέλιξη των εργαζομένων με πολλά χρόνια υπηρεσίας και πολλά άλλα, που διαφέρουν σήμερα από αυτά τα μονίμων υπαλλήλων.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ πότε θα υπογραφεί αυτή η συμφωνία, ο κ. Νεοφύτου είπε πως «το Υπουργείο Οικονομικών θέλει πρώτα να περάσει από το Υπουργικό Συμβούλιο, επομένως αμέσως μετά τις εκλογές θα βρεθεί ενώπιον του Υπουργικού και τότε έχοντας υπόψη αυτό βήμα να ολοκληρωθεί ο διάλογος και να γίνει μια ολοκληρωμένη συμφωνία για τους όρους απασχόλησης».

«Σε ό,τι αφορά τις άδειες ανάπαυσης και τις άδειες ασθενείας των υπαλλήλων αορίστου χρόνου θα εφαρμοστεί αμέσως μετά την έγκριση τους από το Υπουργικό Συμβουλίου. Όσον αφορά τους υπόλοιπους όρους απασχόλησης θα πρέπει να υπογραφεί συμφωνία για να εφαρμοστούν», κατέληξε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top