ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΟ: Η αλληλεξάρτηση του ΕΛΑΜ με τον ΔΗΣΥ – ΠΙΝΑΚΕΣ

ΣΧΟΛΙΟ: Η αλληλεξάρτηση του ΕΛΑΜ με τον ΔΗΣΥ – ΠΙΝΑΚΕΣ

Το ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο προέτασσε τη διαφορετικότητα της υποψηφιότητας Χρίστου Χρίστου σε αυτές τις προεδρικές, δεν το αμφισβητεί κανένας.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Ούτε αμφισβητείται η διαφορετικότητα των θέσεων του ακροδεξιού κόμματος του κυπριακού κοινοβουλίου με τα υπόλοιπα κόμματα, ακόμα και με τον ενδιάμεσο χώρο.

Το 5,65% και οι 21.846 ψήφοι ήταν σίγουρα μια μικρή νίκη για το ΕΛΑΜ και η επικύρωση της εδραίωσης του κόμματος στην πολιτική σκηνή της Κύπρου.

 

Εκείνο όμως που συζητείται έντονα είναι η απόφαση για τον δεύτερο γύρο, που δεν ταίριαζε, ας πούμε, σε ένα κόμμα σαν το ΕΛΑΜ. Η απόφαση για ψήφο «κατά συνείδηση», ειδικά μετά την απόφαση για ψήφο «ούτε στον έναν ούτε στον άλλον» των αντιπολιτευόμενων κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου.

Όπως δε διεφάνη από τα αποτελέσματα της δεύτερης Κυριακής και τις συσπειρώσεις των κομμάτων, υπήρχε λόγος στην απόφαση αυτή. Αποδείχτηκε επί του αποτελέσματος ότι το 69% των ψηφοφόρων του ΕΛΑΜ ψήφισε Νίκο Αναστασιάδη και το 11% Σταύρο Μαλά, ενώ 20% κατέθεσε λευκή ή άκυρη ψήφο.

Είναι, επομένως, ενδεικτική η αλληλεξάρτηση αυτού του κόμματος με τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Οι ψηφοφόροι τολμούν να ρίξουν «ψήφο διαμαρτυρίας» στον πρώτο γύρο, αλλά στηρίζουν υποψήφιους που αντιτίθενται με τις πολιτικές του ΕΛΑΜ στον δεύτερο γύρο.

Άρα, υποτιμώντας τον μύθο, οι 21.846 ψηφοφόροι που ψήφισαν Χρίστο Χρίστου δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως «εθνικιστές». Ούτε καν ως υποστηρικτές της αλλαγής που προέτασσε η υποψηφιότητα του ΕΛΑΜ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top