ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΟ: Η αλληλεξάρτηση του ΕΛΑΜ με τον ΔΗΣΥ – ΠΙΝΑΚΕΣ

ΣΧΟΛΙΟ: Η αλληλεξάρτηση του ΕΛΑΜ με τον ΔΗΣΥ – ΠΙΝΑΚΕΣ

Το ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο προέτασσε τη διαφορετικότητα της υποψηφιότητας Χρίστου Χρίστου σε αυτές τις προεδρικές, δεν το αμφισβητεί κανένας.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Ούτε αμφισβητείται η διαφορετικότητα των θέσεων του ακροδεξιού κόμματος του κυπριακού κοινοβουλίου με τα υπόλοιπα κόμματα, ακόμα και με τον ενδιάμεσο χώρο.

Το 5,65% και οι 21.846 ψήφοι ήταν σίγουρα μια μικρή νίκη για το ΕΛΑΜ και η επικύρωση της εδραίωσης του κόμματος στην πολιτική σκηνή της Κύπρου.

 

Εκείνο όμως που συζητείται έντονα είναι η απόφαση για τον δεύτερο γύρο, που δεν ταίριαζε, ας πούμε, σε ένα κόμμα σαν το ΕΛΑΜ. Η απόφαση για ψήφο «κατά συνείδηση», ειδικά μετά την απόφαση για ψήφο «ούτε στον έναν ούτε στον άλλον» των αντιπολιτευόμενων κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου.

Όπως δε διεφάνη από τα αποτελέσματα της δεύτερης Κυριακής και τις συσπειρώσεις των κομμάτων, υπήρχε λόγος στην απόφαση αυτή. Αποδείχτηκε επί του αποτελέσματος ότι το 69% των ψηφοφόρων του ΕΛΑΜ ψήφισε Νίκο Αναστασιάδη και το 11% Σταύρο Μαλά, ενώ 20% κατέθεσε λευκή ή άκυρη ψήφο.

Είναι, επομένως, ενδεικτική η αλληλεξάρτηση αυτού του κόμματος με τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Οι ψηφοφόροι τολμούν να ρίξουν «ψήφο διαμαρτυρίας» στον πρώτο γύρο, αλλά στηρίζουν υποψήφιους που αντιτίθενται με τις πολιτικές του ΕΛΑΜ στον δεύτερο γύρο.

Άρα, υποτιμώντας τον μύθο, οι 21.846 ψηφοφόροι που ψήφισαν Χρίστο Χρίστου δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως «εθνικιστές». Ούτε καν ως υποστηρικτές της αλλαγής που προέτασσε η υποψηφιότητα του ΕΛΑΜ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μοτοσικλέτες: Πόσα κοστίζει το ΜΟΤ και που γίνεται ο έλεγχος - Το πρόστιμο και όσα πρέπει να ξέρετε

Πότε θα γίνει η φετινή Πορεία Υπερηφάνειας - Αυξήθηκαν οι επιθέσεις εναντίων των ΛΟΑΤΙ ατόμων; - Όσα αναφέρει στο «Τ» ο Πρόεδρος της Accept ΛΟΑΤΙ

Στο «μικροσκόπιο» και πάλι οι Κεντρικές Φυλακές - Βρήκαν κινητό και κόλλες με ναρκωτικά σε κελί κρατούμενου

Πυρ ομαδόν κομμάτων κατά ΕΛΑΜ - Το μεταναστευτικό στη μάχη των εντυπώσεων

Silia Kapsis: Απάντησε στον πατέρα της που είπε ότι αναγκάστηκε να φύγει από τη ζωή της - «Ξέρω την αλήθεια»



Στην Πολωνία για επίσημη επίσκεψη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Οι επαφές και το πρόγραμμα

Στην Πολωνία για επίσημη επίσκεψη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Οι επαφές και το πρόγραμμα

Στην Πολωνία για επίσημη επίσκεψη μεταβαίνει την Τετάρτη το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, για συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία και υπογραφή μνημονίου συναντίληψης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top