ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Χ»άρισε τον βαθμό!

«Χ»άρισε τον βαθμό!

Ο Απόλλωνας Σμύρνης κρατούσε σφιχτά την νίκη παραμονής στα Περιβόλια, όμως ένα μοιραίο λάθος του Τσόβιτς έδωσε την ευκαιρία στον Πλατανιά να ισοφαρίσει σε 1-1 και να διατηρηθεί ζωντανός στο κυνήγι της παραμονής.

Την αποκάλεσαν την «πιο μαγική πανσέληνο των τελευταίων 152 χρόνων» και βαφτίστηκε ως «μπλε φεγγάρι». Το εντυπωσιακό φαινόμενο της ολικής έκλειψης υπέρ-σελήνης προκάλεσε μερικά ακραία φαινόμενα, όπως για παράδειγμα το πρώτο γκολ στην καριέρα του Γιάννη Κοντοέ.

Δεν είναι αστείο. Τον Μάιο κλείνει τα 32 και σε τόσα καριέρας στα γήπεδα δεν είχε πετύχει ποτέ έστω ένα γκολ! Ο έμπειρος αμυντικός του Απόλλωνα Σμύρνης μετά από 263 αγώνες βρήκε δίχτυα στα Περιβόλια και η ομάδα του Γιώργου Παράσχου έδειχνε έτοιμη για μία μεγάλη νίκη – παραμονής στην έδρα του Πλατανιά.

Ωστόσο, η πανσέληνος επηρέασε αρνητικά αυτή τη φορά κι ένα συμπαίκτη του. Ένας από τους πιο σταθερούς τερματοφύλακες στο πρωτάθλημα, ο Ιβάν Τσόβιτς έκανε ένα ασυγχώρητο λάθος 9 λεπτά πριν το τέλος και χάρισε το 1-1 στον Πετρόπουλο, που διατήρησε στην ζωή τον Πλατανιά.

Στην επιστροφή του Γιώργου Παράσχου στα παλιά του λημέρια, οι φιλοξενούμενοι ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Μπορεί ο Πλατανιάς να είχε την πρώτη κλασική ευκαιρία στο 16’ (ο Τσόβιτς νίκησε τον Ν’ Σικουλού σε τετ-α-τετ), όμως από εκεί κι έπειτα η «ελαφρά ταξιαρχία» έλεγξε απόλυτα το ματς.

Μάλιστα έχασε την μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ (23’) όταν το σουτ του Κοντοέ να βρίσκει το δοκάρι, με το πρώτο μέρος να κυλάει χωρίς φάσεις.

Το εξάποντο παραμονής έμοιαζε σβηστό μέχρι τα μέσα της επανάληψης, όταν οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ. Ο Κλιάιτς απέκρουσε το συρτό σουτ του Τσουκαλά και ο Κοντοές που πήρε το ριμπάουντ (68’) άνοιξε το σκορ για τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Το άγχος γέμισε τους γηπεδούχους, που δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, όμως ένα δώρο τους ήρθε από τον ουρανό. Σε μία εύκολη σέντρα, ο Τσόβιτς τράκαρε με το δοκάρι και ο Πετρόπουλος δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 1-1 (81’).

Το ματς πήρε φωτιά στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Κλιάιτς να κρατάει το βαθμό σε πλασέ του Τσουκαλά (89’) και τους γηπεδούχους να έχουν ορθώς ακυρωθέν γκολ στις καθυστερήσεις για οφσάιντ του Πετρόπουλου.

Ένας βαθμός που έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς δεν κακοπέφτει στον Πλατανιά, που σε περίπτωση ήττας θα χαιρετούσε από απόψε…

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κλιάϊτς, Ντικαμονά, Αγγελόπουλος (83’ Ντουαλά), Καρυπίδης, Ενσικουλού, Νίλι (71’ Κασάλιτσα), Δημούτσος, Κοροβέσης, Μάλσα (57’ Πλιάτσικας), Ουντότζι, Πετρόπουλος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος) : Τσόβιτς, Κοντοές, Τσουκαλάς, Ναδάλες, Κονέ, Ζησόπουλος, Αλμπάνης (73’ Μενδρινός), Ελμπάζ (46’ Ντεβέσα), Παπάζογλου, Στάθης, Μπαρτολίνι.

Πηγή: www.sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top