ΑΟΖ: Πολεμικό σκηνικό από τους Τούρκους – Διώχνουν ξένα πλοία από την περιοχή

ΑΟΖ: Πολεμικό σκηνικό από τους Τούρκους – Διώχνουν ξένα πλοία από την περιοχή

Συνεχίζουν να εμποδίζουν το γεωτρύπανο της ιταλικής ΕΝΙ, Saipem 12.000 τα πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται στο τεμάχιο «3» της κυπριακής ΑΟΖ.

Το Saipem 12.000, που προχωρούσε προς τον στόχο «Σουπιά» εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι από την Παρασκευή (9/2) ακινητοποιημένο εξαιτίας της πειρατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας.

Μάλιστα, οι προκλητικές ενέργειες δεν «διατηρούνται» στο Saipem 12.000 αλλά τα τουρκικά πολεμικά εξαπολύουν απειλές και σε πλοία τρίτων χωρών που προσεγγίζουν την περιοχή.

Το πρωί της Κυριακής (11/2) ανάγκασαν το ρωσικό Ro-Rο πλοίο «Sparta» που ξεκίνησε από το Ταρτούς της Συρίας με προορισμό τη Ρωσία, να αλλάξει πορεία και να κινηθεί στις νότιες ακτές της Κύπρου.

Το μεσημέρι εξανάγκασαν σε αλλαγή πλεύσης και φορτηγό πλοίο που κατευθυνόταν από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου προς το Ταρτούς της Συρίας.

Ενδεικτική της έντασης είναι και η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο κατηγορεί την Κυπριακή Δημοκρατία για μονομερείς ενέργειες και απειλεί ότι θα κάνει τα απαραίτητα βήματα «στο πλαίσιο της στήριξης προς τους Τουρκοκύπριους».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

VIDEO - Ο Αβέρωφ Νεοφύτου στο «T»: Ο άνθρωπος πίσω από τον πολιτικό – Μιλά με ειλικρίνεια για λάθη, κάνει αυτοκριτική και αποκαλύπτει για τις Προεδρικές του 2028

VIDEO - Ο Αβέρωφ Νεοφύτου στο «T»: Ο άνθρωπος πίσω από τον πολιτικό – Μιλά με ειλικρίνεια για λάθη, κάνει αυτοκριτική και αποκαλύπτει για τις Προεδρικές του 2028

Σε μια συνέντευξη διαφορετική από κάθε άλλη, ο τέως πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, υποδέχεται το ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου στο κτήμα του στην Αργάκα, μακριά από τα φώτα της πολιτικής καθημερινότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE