ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγία Νάπα: 'Οπτική ρύπανση' οι διαφημιστικές πινακίδες - Ξεκίνησε η απομάκρυνση τους

Αγία Νάπα: 'Οπτική ρύπανση' οι διαφημιστικές πινακίδες - Ξεκίνησε η απομάκρυνση τους

Αρχισε στον Δήμο Αγίας Νάπας η απομάκρυνση διαφημιστικών πινακίδων.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ξεκίνησε από σήμερα Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στην Αγία Νάπα εκστρατεία απομάκρυνσης όλων των διαφημιστικών πινακίδων που βρίσκονται τοποθετημένες σε στύλους ή σε πυλώνες, σε δημόσια πεζοδρόμια, σε ιδιωτικά τεμάχια, σε οροφές κτηρίων και έχουν ύψος πέραν του 1,20 μέτρων πάνω από τη στάθμη της πλάκας της οροφής ή που βρίσκονται κάθετα τοποθετημένες επί των κτηρίων κρεμάμενες αντί να εφάπτεται όλη η επιφάνειά τους στο κτήριο».

Ο Δήμος Αγίας Νάπας «διευκρινίζει ότι θα επιτρέπονται μόνον διαφημιστικές πινακίδες που εφάπτονται εξ’ ολοκλήρου των προσόψεων των κτηρίων, με περιορισμένο εμβαδόν και διαστάσεις, κατά προτίμηση πινακίδες με επικολλημένα γράμματα ανά ένα, καθώς και πινακίδες πάνω σε οροφές με μέγιστο ύψος 1,20 μέτρων από την πλάκα οροφής».

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος «ο Δήμος άρχισε φέτος πολύ δυναμικά την εκστρατεία, με στόχο την απομάκρυνση όλων των πινακίδων που προκαλούν στην πόλη οπτική ρύπανση. Πέρα από την εκστρατεία, καμία άδεια λειτουργίας δεν πρόκειται να εκδοθεί φέτος εάν δεν υπάρχει έγκριση για το θέμα των διαφημιστικών πινακίδων από τον Δήμο».

Ο κ. Καρούσος κάλεσε «τους δημότες και τις επιχειρήσεις να επικοινωνήσουν με το Δήμο Αγίας Νάπας για να λάβουν πληροφορίες για τις προδιαγραφές που θα επιτρέπονται. Τα υποστατικά που έχουν διαφημιστικές πινακίδες με τις σωστές προδιαγραφές είναι αποδεδειγμένο ότι είναι και τα πιο πετυχημένα, γεγονός που μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί» ανέφερε.

Σημείωσε ακόμα ότι «η οπτική ρύπανση σύμφωνα με τη στρατηγική για τον τουρισμό 2030 που έχει πρόσφατα ολοκληρωθεί, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που θα πρέπει να επιλύσουμε».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top