ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΙΡΟΣ: Επιστρέφουν οι καταιγίδες και τα χιόνια- Κίτρινη προειδοποίηση

ΚΑΙΡΟΣ: Επιστρέφουν οι καταιγίδες και τα χιόνια- Κίτρινη προειδοποίηση

Βαρομετρικό χαμηλό, με κέντρο νότια και αργότερα νοτιοανατολικά της Κύπρου, θα επηρεάσει την περιοχή το βράδυ της Παρασκευής (16/2) και το Σάββατο, ενώ η Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει κίτρινη προειδοποίηση λόγω έντονης βροχόπτωσης. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, που αναμένεται να υποχωρήσει το Σάββατο.

Το βράδυ της Παρασκευής (16/2) ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες. Αργότερα, τοπικά οι βροχές δυνατό να είναι έντονες ή παρατεταμένες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ή και στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να χιονίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα τοπικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 12 στα υπόλοιπα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Το Σάββατο (17/2) ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά οι βροχές δυνατό να είναι έντονες ή παρατεταμένες. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να χιονίζει κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα τοπικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου το πρωί θα υπάρχει τοπικά παγετός.

Σάββατο βράδυ ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, με ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών, αλλά σταδιακά θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα ταραγμένη.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα εμφανίζονται παροδικά αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 2 το απόγευμα ήταν:

 

Από ΚΥΠΕ/ Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top