ΔΙΕΘΝΗ

Δυο ακόμα Υπουργοί στη λίστα των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Δυο ακόμα Υπουργοί στη λίστα των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Δύο ακόμα Σύρους Υπουργούς και συγκεκριμένα τον Υπουργό Βιομηχανίας και στον Υπουργό Ενημέρωσης της Κυβέρνησης της Συρίας, πρόσθεσε σήμερα το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον κατάλογο των προσώπων που υπόκεινται σε περιοριστικά μέτρα κατά του καθεστώτος, λόγω της κατάστασης στη χώρα.

Όπως ανακοινώθηκε, αυτές οι προσθήκες έγιναν για να ληφθούν υπόψη οι πρόσφατες αλλαγές, καθώς και οι δύο Υπουργοί διορίστηκαν τον Ιανουάριο του 2018.

Η σημερινή απόφαση ανεβάζει σε 257 άτομα τον συνολικό αριθμό των ατόμων που υπόκεινται σε απαγόρευση ταξιδιού και παγώματος περιουσιακών στοιχείων, επειδή είναι υπεύθυνοι για τη βίαιη καταστολή του άμαχου πληθυσμού στη Συρία, που επωφελούνται ή υποστηρίζουν το καθεστώς ή και συνδέονται με τέτοια άτομα.

Επιπλέον, 67 οντότητες υπόκεινται σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων. Γενικότερα, οι κυρώσεις που ισχύουν επί του παρόντος κατά της Συρίας περιλαμβάνουν εμπάργκο πετρελαίου, περιορισμούς ορισμένων επενδύσεων, δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της κεντρικής τράπεζας της Συρίας στην Ευρωπαική Ένωση, περιορισμούς εξαγωγής εξοπλισμού και τεχνολογίας που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για εσωτερική καταστολή, καθώς και σχετικά με τον εξοπλισμό και την τεχνολογία για την παρακολούθηση των διαδικτυακών ή τηλεφωνικών επικοινωνιών. Αυτά τα μέτρα παρατάθηκαν για τελευταία φορά στις 29 Μαΐου 2017 και ισχύουν μέχρι την 1η Ιουνίου 2018.

Με βάση τη σημερινή απόφαση των 28, η ΕΕ παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση μιας μόνιμης πολιτικής λύσης στη σύγκρουση στη Συρία στο πλαίσιο του υφιστάμενου πλαισίου που έχει συμφωνηθεί από τα Ηνωμένα Έθνη. Όπως αναφέρεται στη στρατηγική της ΕΕ για τη Συρία που εγκρίθηκε τον Απρίλιο του 2017, η ΕΕ πιστεύει ότι δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση στη σύγκρουση και υποστηρίζει σθεναρά το έργο του Ειδικού Απεσταλμένου του ΟΗΕ και των ενδοσυριακών συνομιλιών στη Γενεύη.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στη Βουλή πρόταση νόμου για τη στέρηση της άδειας οδήγησης - Τι προνοεί και ποιο το σκεπτικό

Η αλήθεια για τη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση στα Νηπιαγωγεία: Τι διδάσκονται τελικά τα παιδιά στην Κύπρο

Πέπλο ομίχλης «σκέπασε» περιοχές της Κύπρου - Πότε και που αναμένονται βροχές και καταιγίδες

«T» Podcast- The Newsroom: Ο Μαρίνος Νομικός «καυτηριάζει» την επικαιρότητα: Η πορεία του ΠτΔ, οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών, οι εκλογές και το ΚυπριακόΟ δρόμος προς τις Ευρωεκλογές - Το πολιτικό-κομματικό ξεκαθάρισμα

Ο δρόμος προς τις Ευρωεκλογές - Το πολιτικό-κομματικό ξεκαθάρισμα

Οι ευρωεκλογές του ερχόμενου Ιουνίου θα είναι καθοριστικές για κάποια κόμματα, τα οποία ανάλογα με το αποτέλεσμα, θα πρέπει να επανακαθορίσουν τη σχέση τους με την ίδια την κοινωνία, η οποία μέχρι στιγμής δείχνει τις προθέσεις της μέσα από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top