ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Απάντηση του Δημ. Παραλιμνίου στον Οδυσσέα μέσω Κώστα Κληρίδη - ΕΓΓΡΑΦΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Απάντηση του Δημ. Παραλιμνίου στον Οδυσσέα μέσω Κώστα Κληρίδη - ΕΓΓΡΑΦΑ

Απάντηση στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη μέσω της Νομικής Υπηρεσίας δίδει ο Θεόδωρος Πυρίλλης.

Του Φάνη Μακρίδη

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου ετοίμασε επιστολή που παραδίδεται εντός της ημέρας (27/02) στον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη και με την οποία εκφράζει τις δικές του θέσεις σε σχέση με την σε βάρος του έρευνα που τροχοδρομείται από τον Γενικό Ελεγκτή. Η έρευνα που εισηγείται να γίνει ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης έχει να κάνει με γη που αγόρασε ο κ. Πυρίλλης στην περιοχή «Κάππαρης».

Την επιστολή συνοδεύουν έγγραφα, τα οποία σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο κ. Πυρίλλης, αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι οι παρατυπίες για τις οποίες καταγγέλλεται και που αποτελούν αντικείμενο έρευνας από τον Γενικό Ελεγκτή, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Το δημοσίευμα
Όπως αποκάλυψε ο «Φιλελεύθερος» (27/02), ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης εισηγείται σε πρώτο στάδιο έρευνα από το Υπουργείο Εσωτερικών (κι αν απαιτηθεί από την Αστυνομία και τον Γενικό Εισαγγελέα), κατόπιν καταγγελιών που αφορούν ενέργειες ή/και παραλείψεις από τον Δήμαρχο Παραλιμνίου Θεόδωρο Πυρίλλη.

Οι καταγγελίες, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, σχετίζονται με έργα «μέσω των οποίων απέκτησε πρόσβαση σε τεμάχιο το οποίο αγόρασε προηγουμένως και το οποίο φέρεται να ενεγράφη στο όνομα της συζύγου του, σε άλλα δυο πρόσωπα , καθώς και σε εταιρεία η οποία ανήκει στον ίδιο και στη σύζυγό του.

Βάσει της καταγγελίας, τα έργα έγιναν με έξοδα του Δήμου Παραλιμνίου κατόπιν εισήγησης από τον Δήμαρχο Θεόδωρο Πυρίλλη και έγκρισης του Δημοτικού συμβουλίου.

«Ο Δήμαρχος», σημειώνει το δημοσίευμα, «ελέγχεται επίσης και για εργασίες οι οποίες εκτελέστηκαν σε διάφορες παραλίες και προκάλεσαν αντιδράσεις σχετικά με αλλοίωση του περιβάλλοντος χώρου».

Τρεις πυλώνες
Ο κ. Πυρίλλης, όπως σημειώσαμε και πιο πάνω, αποφάσισε να αποταθεί κατευθείαν στον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, επιχειρώντας να διαψεύσει την καταγγελία που ώθησε τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη να εισηγηθεί έρευνα σε βάρος του.

Στηρίζεται, μάλιστα, σε τρεις πυλώνες:

1. Σε ό,τι αφορά την αγορά γης στην επίμαχη περιοχή, ο κ. Πυρίλλης παραθέτει τρεις βεβαιώσεις που υπογράφονται από τους ιδιοκτήτες των δυο επίμαχων τεμαχίων. Επιχειρεί να δείξει ότι δεν υπήρχε καμία ύποπτη ενέργεια πίσω από την εν λόγω επένδυση. Στην μια βεβαίωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Η συναλλαγή που έγινε, ουδέν μεμπτόν είχε και κανένα απολύτως παράπονο δεν έχουμε από τον κ. Πυρίλλη ή και εν πάση περιπτώσει από τους αγοραστές του ακινήτου. Τα βελτιωτικά έργα που γίνονται στην περιοχή ήσαν γνωστά σε εμάς και δεν έχουμε δει να γίνεται κανένα επιπλέον έργο από τη μέρα πώλησής τους μέχρι σήμερα». Με απλά λόγια, θέλει να καταρρίψει τη θέση ότι καπηλεύτηκε την εξουσία του ως Δήμαρχος προκειμένου να γίνουν βελτιωτικά έργα γύρω από τη γη που αγόρασε, ώστε να ανέβει η αξία της.

2. Ο κ. Πυρίλλης στην επιστολή του στον Κώστα Κληρίδη επισυνάπτει Νομική Γνωμάτευση από δικηγόρο, η οποία δείχνει ότι οι εργασίες που εκτελέστηκαν σε διάφορες παραλίες είναι καθ΄ όλα νομότυπες.

3. Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου επικαλείται και το πληρεξούσιο που έχει κάνει ο ίδιος και η σύζυγός του στον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ούτως ώστε ο τελευταίος να έχει το δικαίωμα να διερευνά όλα τα προσωπικά στοιχεία της οικογένειας Πυρίλλη.Το πληρεξούσιο είχε εκδοθεί τον Απρίλιο του 2016 και έχει ισχύ μέχρι τον ίδιο μήνα του 2021. Επρόκειτο για μια ενέργεια που είχε κάνει πριν από δυο έτη ο κ. Πυρίλλης για να δείξει ότι όλες οι ενέργειές του ενόσω είναι Δήμαρχος είναι διαφανείς και πως δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top