ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τερματισμός συνεργασίας Δήμου Πάφου με νομικό σύμβουλο - 'Απώλεια φακέλων'

Τερματισμός συνεργασίας Δήμου Πάφου με νομικό σύμβουλο - 'Απώλεια φακέλων'

Σημαντική η απόφαση για τερματισμό ή όχι της συνεργασίας του Δ. Πάφου με τον Νομικό Σύμβουλο του, εκτιμά ο Δήμαρχος.

Πολύ σημαντική για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Πάφου χαρακτηρίζει με σχετική ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος την συνεδρία της Ολομέλειας του δημοτικού συμβουλίου Πάφου που θα γίνει την Τετάρτη (28/2) στο πλαίσιο της οποίας αναμένεται να παρθεί απόφαση για τον τερματισμό ή την συνέχιση της συνεργασίας του Δήμου με τον Νομικό Σύμβουλο Πολύκαρπο Φιλίππου.

Με σχετική του επιστολή στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Φαίδωνος αναφέρθηκε στα γεγονότα τα οποία δημιούργησαν την πεποίθησή του ότι ο κ. Φιλίππου είναι ακατάλληλος για να παρέχει στον Δήμο υπό την ιδιότητα του Νομικού του Συμβούλου νομική υποστήριξη και καθοδήγηση με την απαιτούμενη επάρκεια, αντικειμενικότητα, αξιοπιστία και ευθυκρισία αλλά και με γνώμονα τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του Δήμου.

Ενδεικτικά περιορίστηκε να αναφερθεί, στην απώλεια φακέλων του Δήμου που αφορούν την «πολύ σοβαρή υπόθεση της απαλλοτριωθείσας γης για τη δημιουργία της Δημοτικής Χονδρικής Αγοράς. Στην αυτόκλητη και περίεργη παρέμβασή του στην υπόθεση της διαχείρισης του Χ.Υ.Τ.Α. Επαρχίας Πάφου, αλλά και στην ατυχή και ξενίζουσα παρεμβολή του στο χειρισμό του διαγωνισμού για την ανακαίνιση του Μαρκιδείου Θεάτρου και ανεπαρκής - ελλειμματική υποστήριξη των συμφερόντων του Δήμου ενώπιον της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών».

Ακολούθως ο κ. Φαίδωνος αναφέρθηκε στην προσέγγιση της έρευνας για το αναψυκτήριο του Δημοσίου Κήπου, που όπως ανέφερε κατά την άποψη του, ο Νομικός Σύμβουλος ετοίμασε γνωμάτευση χωρίς να διαβάσει το μαρτυρικό υλικό και αργότερα έκρινε ότι δεν συντρέχουν πειθαρχικές ή/και ποινικές ευθύνες οποιουδήποτε.

Ο Δήμαρχος Πάφου αναφέρει πως οι αποφάσεις του Σώματος πρέπει να λαμβάνονται με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου και να είναι απαλλαγμένες από οποιεσδήποτε σκοπιμότητες.

Επισημαίνει πως σύμφωνα με τη νομοθεσία, ο Δήμαρχος και ο Δημοτικός Γραμματέας είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι έναντι του Νόμου για τις αποφάσεις και ενέργειες του Δήμου σε ολόκληρο το φάσμα του και πως η καλόπιστη και επαρκής στήριξη και καθοδήγησή τους από τον εκάστοτε Νομικό Σύμβουλο είναι αποφασιστικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και την απρόσκοπτη διεκπεραίωση του έργου του.

Με δεδομένο ότι η εμπιστοσύνη του Δημάρχου και του Δημοτικού Γραμματέα προς το πρόσωπο του κ. Φιλίππου «κλονίστηκε σε απόλυτο βαθμό, με αποτέλεσμα η συνεργασία τους με αυτόν να είναι αδύνατη, εγείρεται αβίαστα ερωτηματικό για τα κίνητρα και τις προθέσεις όσων προβάλλουν ότι ναι μεν κατανοούν ότι δεν μπορεί να υπάρξει παραγωγική συνεργασία του κ. Φιλίππου με τον Δήμαρχο και τον Δημοτικό Γραμματέα, πλην όμως εμμένουν να παραμείνει ως Νομικός Σύμβουλος, χωρίς να προσφέρει τις αναμενόμενες και απαιτούμενες υπηρεσίες” συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Πάφου.

Καταλήγοντας ο κ. Φαίδωνος κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο αύριο να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων για το καλό και το συμφέρον του Δήμου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top