ΔΙΕΘΝΗ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ: Συνομιλίες Delek και Noble για το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ: Συνομιλίες Delek και Noble για το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου

Σε συνομιλίες με τους μετόχους της Εταιρείας Φυσικού Αερίου της Ανατολικής Μεσογείου (EMG) βρίσκονται οι εταιρείες Delek και Noble Energy για αγορά του αγωγού της Εταιρείας Φυσικού Αερίου Ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα με δημοσίευμα της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Mada Masr.

Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα επικαλείται πηγές οι οποίες βρίσκονται κοντά στην συμφωνία για το φυσικό αέριο, η οποία υπογράφηκε μεταξύ της Dolphinus Holdings και τις εταιρείες Delek και Noble Energy, ότι οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε συνομιλίες με τους μετόχους της Εταιρείας Φυσικού Αερίου Ανατολικής Μεσογείου (EMG) για αγορά του πλειοψηφικού μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Ενδεχόμενη συμφωνία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα έδινε στις δύο εταιρείες μερίδιο το οποίο θα θέτει υπό τον έλεγχο τους την EMG, κάτι που θα διευκόλυνε την χρήση του αγωγού για την μεταφορά του φυσικού αερίου το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για εξαγωγή στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπογράφηκε πρόσφατα.

Η πηγή, η οποία δεν επιθυμεί να κατονομαστεί, αναφέρει ότι η απόφαση έχει ληφθεί για να αρχίσουν οι τεχνικές αλλαγές στον αγωγό και να αντιστραφεί η ροή του και να επιτραπεί στους διαχειριστές του να γίνει εισαγωγή αερίου στην Αίγυπτο αντί να γίνει εξαγωγή του προς το Ισραήλ, που προβλεπόταν από την προηγούμενη συμφωνία που είχε υπογραφεί το 2008.

Ωστόσο, όπως αναφέρει, η αλλαγή πρέπει να εγκριθεί από την Αρχή Αγωγών του Αιγυπτιακού κράτους γιατί προβλέπει την υπογραφή συμφωνίας στο πλαίσιο της οποίας η Αίγυπτος θα δεσμευθεί όπως δεν χρησιμοποιήσει την νέα συμφωνία ή πληροφορίες οι οποίες σχετίζονται με αυτήν για οποιεσδήποτε νομικές διαδικασίες που σχετίζονται με υφιστάμενες ή μελλοντικές υποθέσεις διαμεσολάβησης με το Ισραήλ και Ισραηλινές εταιρείες.

Πρόκειται, όπως γράφει το δημοσίευμα, για αίτημα το οποίο έχει υποβληθεί στην Αρχή εδώ και πάνω από ένα μήνα και δεν έχει δοθεί οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο η Αίγυπτος είναι υποχρεωμένη να υπογράψει την συμφωνία.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top