Π. Καμμένος: 'Όμηροι οι δύο στρατιωτικοί που κρατούνται στην Τουρκία'

Π. Καμμένος: 'Όμηροι οι δύο στρατιωτικοί που κρατούνται στην Τουρκία'

Ως «ομήρους» χαρακτήρισε ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που έχουν συλληφθεί και κρατούνται στην Τουρκία.

Σε δήλωσή του, μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Άμυνας της Ρουμανίας Μιχάι Φίφορ, στο Βουκουρέστι, ο κ. Καμμένος σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή, σε τουρκικές φυλακές έχουμε δύο Έλληνες ομήρους, έναν Αξιωματικό και έναν Υπαξιωματικό. Ζητώ την υποστήριξη του Ρουμάνου Υπουργού Άμυνας, για την άμεση απελευθέρωση αυτών των Νατοϊκών, Ευρωπαίων και Ελλήνων στρατιωτικών».

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος κάλεσε όλες τις χώρες της περιοχής να σεβαστούν «το Διεθνές Δίκαιο, τη Συμμαχία, τα υπογεγραμμένα και τα συμφωνηθέντα», όπως είπε.

Ο Υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε στην άριστη ιστορική σχέση της Ελλάδας με τη Ρουμανία σε όλους τους τομείς, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει ενισχυθεί μέσω της στενής συνεργασίας των δύο χωρών στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Στη δήλωσή του, ο κ. Καμμένος σημείωσε την ανάγκη δημιουργίας ενός τόξου σταθερότητας, το οποίο θα ξεκινά από τη Ρουμανία, θα συνεχίζει στα Βαλκάνια με τη Βουλγαρία, τη Σερβία και την Ελλάδα, εκτεινόμενο στη συνέχεια ως την Κύπρο, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και όλες τις μετριοπαθείς χώρες της Μέσης Ανατολής.

Δηλώνοντας την ετοιμότητα των δύο χωρών για στενή συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι η συνάντησή του με τον Ρουμάνο ομόλογό του αποτελεί την αρχή για μια πιο περιεκτική και εκσυγχρονισμένη αμυντική συνεργασία.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί την Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου, για το Παρίσι, όπου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τελέσει τα εγκαίνια δύο σημαντικών εκθέσεων που αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου και τους διαχρονικούς δεσμούς της με τη Γαλλία και την Ευρώπη. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύσει στο Παρίσι η σύζυγός του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE