ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Άλμα Ευρώπης για Ξάνθη, έβγαλε νοκ-άουτ τον Παναιτωλικό

Άλμα Ευρώπης για Ξάνθη, έβγαλε νοκ-άουτ τον Παναιτωλικό

Με κεφαλιά του Ματίας Γκαστόν Κάστρο στο πρώτο ημίχρονο, η Ξάνθη υπερασπίστηκε το… κάστρο της, επικράτησε με 1-0 του αναιμικού Παναιτωλικού εντός έδρας και «σκαρφάλωσε» στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου (Πανιώνιος – Ατρόμητος 2-2 & Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 1-1) άνοιξαν… αεροδιάδρομο για την 5η θέση στην Ξάνθη, η οποία είχε ως στόχο να βελτιώσει το ήδη αρκετά καλό εντός έδρας ρεκόρ της (4-6-2) και να πάρει μια νίκη που θα της επέτρεπε να ανέβει στην 5η θέση της βαθμολογίας, ενώ ο -ανεβασμένος έπειτα από την αντικατάσταση του Μάκη Χάβου με τον Τραϊανό Δέλλα- Παναιτωλικός θα επιχειρούσε να «ρεφάρει» την ήττα της Δευτέρας από τον Απόλλωνα Σμύρνης (2-1) με ένα θετικό αποτέλεσμα μακριά από το Αγρίνιο.

Μόνο μια ομάδα εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο ημίχρονο της σημερινής αναμέτρησης, αυτή του Μίλαν Ράσταβατς, η οποία κυριάρχησε σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, με πολλά ανεβάσματα από τους ακραίους μπακ Μπαξεβανίδη-Σιλά και την τριάδα Ντουρίτσκοβιτς, Μπρίτο, Τριάδης κινητική και δημιουργική πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Κάστρο.

Ο φορμαρισμένος Αργεντινός επιθετικός ήταν αυτός ο οποίος άνοιξε το σκορ, με ωραία κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Παναγιώτη Τριάδη στο 23′, ενώ εννέα λεπτά αργότερα ο Δημήτρης Κυριακίδης είχε σταματήσει ένα πλασέ του.

Ο πολύπειρος διεθνής τερματοφύλακας του Παναιτωλικού έσωσε την εστία του σε νέα κεφαλιά του Κάστρο (από θέση οφσάιντ) λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και στην ανάπαυλα ο «Κολοσσός» αντικατέστησε τον αρνητικό Ιταμπέλ με τον Κλέσιο, προκειμένου να τονώσει την ομάδα του, ωστόσο παρά την οπισθοχώρηση της Ξάνθης και τα συνεχόμενα κόρνερ που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι, ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς παρέμεινε σε γενικές γραμμές… θεατής του αγώνα, με εξαίρεση την πολύ δύσκολη επέμβασή στη γωνία του σε εκτέλεση φάουλ του Βλαντ Μοράρ στο 68′.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε πολύ στο τελευταίο εικοσάλεπτο και δυστυχώς το πιο σημαντικό συμβάν σε αυτό το διάστημα ήταν κάτι δυσάρεστο, ο τραυματισμός του Άργκους Σοάρες στη μέση έπειτα από άσχημη πτώση του στο χορτάρι στο 82ο λεπτό και η άμεση αποχώρησή του για το νοσοκομείο της πόλης, με τον Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό να κλαίει και τους φιλάθλους των γηπεδούχων να τον χειροκροτούν.

Ο Κυριακίδης σταμάτησε ένα ωραίο σουτ του Τριάδη έξω από την περιοχή στις καθυστερήσεις και η Ξάνθη πήρε την πολύτιμη νίκη επί του Παναιτωλικού με 1-0, ανεβαίνοντας στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Σβάρνας, Σιλά, Μεχία, Ντε Λούκας (78′ Καμαρά), Ντουρίτσκοβιτς (58′ Λουσέρο), Μπρίτο (74′ Γέντρισεκ), Τριάδης, Κάστρο.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μιχάι, Σοάρες Άργκους, Μαρινάκης, Τσοκάνης (73′ Γιαννιώτης), Μπεχαράνο (79′ Γουίλιαν Μπαρμπόσα), Μοράρ, Χόρχε Ντίας, Φάρλεϊ Ρόσα, Ιταμπέλ (46′ Κλέσιο), Μάρκος Πάουλο.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (ΕΠΣ Ηπείρου)

Το ταμείο του αγώνα
Η Ξάνθη κέρδισε κατά κράτος τη μάχη του κέντρου στο πρώτο ημίχρονο, οι ακραίοι της έψαξαν πολύ τον Ματίας Κάστρο και μετά από το τέρμα του Αργεντινού στράικερ στο 23′ τα πράγματα έγιναν πιο απλά για αυτήν, την ώρα που η επιθετικότητα του Παναιτωλικού στο δεύτερο ημίχρονο αναχαιτίστηκε μάλλον εύκολα και αρκετά πριν τη λήξη της αναμέτρησης.

Αυτοί που έκριναν το ματς
Το πέμπτο γκολ του Κάστρο στις εγχώριες διοργανώσεις ήταν αυτό που έκρινε το αποψινό παιχνίδι και αρκεί για να συμπεριληφθεί στους διακριθέντες ο 26χρονος επιθετικός, σπουδαίο παιχνίδι από τον Γάλλο αριστερό οπισθοφύλακα Σαλιμό Σιλά σε άμυνα και επίθεση, εξαιρετικοί στο πρώτο ημίχρονο όλοι οι μεσοεπιθετικοί των γηπεδούχων, «όαση» ο ποιοτικός και φινετσάτος Φάρλεϊ Ρόσα για τους ηττημένους.

Ο χειρότερος του αγώνα
Με διαφορά από τον δεύτερο (τον αρχηγό Μάρκος Πάουλο) ο Κέβιν Ιταμπέλ, ο οποίος απολύτως δικαιολογημένα αντικαταστάθηκε από τον Τραϊανό Δέλλα στην ανάπαυλα, δίνοντας τη θέση του στον Μπαούκε Κλέσιο. Νευρικός, με λανθασμένες πάσες, αδυναμία συνεργασίας με τους συμπαίκτες του, αρκετά φάουλ επίσης από τον 24χρονο Αργεντινό επιτελικό μέσο.

Ο έλεγχος των διαιτητών
Ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης από την ΕΠΣ Ηπείρου κατάφερε να ελέγξει ένα αρκετά δυνατό αλλά όχι αντιαθλητικό παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερα δύσκολες φάσεις, βγάζοντας τέσσερις κίτρινες κάρτες σε ποδοσφαιριστές του Παναιτωλικού. Ένα λάθος από τον δεύτερο βοηθό Γιώργο Πασχάλη, στην ευκαιρία του Κάστρο από θέση οφσάιντ στο 44′.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το εργατικό δυναμικό σε αριθμούς: Η ανεργία, η απασχόληση και οι τομείς με τους περισσότερους απασχολούμενους - Δείτε στοιχεία

Ανεξέλεγκτη η χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων: Τι ισχύει με την πώληση τους - Εισήγηση για «tobacco shops»

Η Σαουδική Αραβία ονομάζει πρεσβευτή στη Συρία, για πρώτη φορά από το 2012

Ετοιμαστείτε για «κοκτέιλ» βροχών και σκόνης - Αναλυτικά η πρόγνωση μέχρι την Πέμπτη

Πανηγυρισμοί για τον Παναθηναϊκό και συγχαρητήρια από παντού - Βγήκαν στους δρόμους οι οπαδοί του ΠΑΟ - Βίντεο και φωτογραφίες



Πώς θα εκλέξουν οι ψηφοφόροι - Ο φόβος της αποχής για τα πολιτικά κόμματα

Πώς θα εκλέξουν οι ψηφοφόροι - Ο φόβος της αποχής για τα πολιτικά κόμματα

Ενώ διανύουμε τα τελευταία λίγα μέτρα πριν από τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, στα κομματικά επιτελεία αιωρείται ένας μεγάλος προβληματισμός για τις επιλογές τις οποίες θα κάνουν οι ψηφοφόροι, στην κάλπη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top