ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Απόδραση από τη Λεμεσό με… άρωμα πρόκρισης για Παφιακό, πρώτο βήμα για Ομόνοια, Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ

Απόδραση από τη Λεμεσό με… άρωμα  πρόκρισης για Παφιακό, πρώτο βήμα για Ομόνοια, Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ

Σπουδαίο διπλό που τον καθιστά μεγάλο φαβορί για πρόκριση στα ημιτελικά πέτυχε την Παρασκευή ο Green Αir Παφιακός.

Οι πρωταθλητές κέρδισαν μέσα στο «Σπύρος Κυπριανού» τη Νέα Σαλαμίνα με 0-3 σετ και θέλουν να τελειώσουν τη δουλειά την άλλη Παρασκευή στο «Αφροδίτη».

Η Νέα Σαλαμίνα κόντραρε στα ίσια την παφιακή ομάδα, αλλά για να ελπίζει σε πρόκριση χτριάζεται νίκη με 0-3 ή 1-3 για να την διεκδικήσει στο χρυσό σετ.

Πιο αποτελεσματικοί οι πρωταθλητές κέρδισαν το πρώτο σετ με 23-25 σε 26 λεπτά και ανέκτησαν ψυχολογία με το 0-1. Το σετ ήταν ντέρμπι με τις δυο ομάδες να δείχνουν ότι δεν είχαν μεγάλες διαφορές στην απόδοσή τους.

Τα ίδια δεδομένα και στο δεύτερο σετ αφού η Νέα Σαλαμίνα έπαιξε ωραίο βόλεϊ και έβαλε μεγάλη πίεση στον Green Air Παφιακό.

Οι πρωταθλητές όμως πιο αποφασιστικοί πήραν τις κρίσιμες φάσεις κερδίζοντας με 23-25 αυξάνοντας σε 0-2 το προβάδισμά τους. Το σετ κράτησε 30 λεπτά.

Ο αγώνας συνέχισε να προσφέρει συγκινήσεις και στο τρίτο σετ με την ομάδα του Κ. Καμπερίδη να εικμεταλλεύεται την ποιότητά της και να κερδίζει εκ νέου με 23-25 και τον αγώνα με 0-3 σετ.

Τα σετ: 23-25, 23-25, 23-25.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ (ΑΝΤ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ): Παφίτης, Μπλάνκο, Κορνιένκο,Ζηκάκης, Γεωργίου,Βανέγκας – Λίμπεpρ: Βαρνάβα. – Αλλαγές: Χρυσοστόμου, Σιαπάνης – Λίμπερο2. Κοπανάροφ.

GREEN AIR ΠΑΦΙΑΚΟΣ (Κ. ΚΑΜΠΕΡΙΔΗΣ): Τοντόροβιτς,Ευσταθίου, Οικονομίδης,Ντίας, Παπαδόπουλος, Ασπιώτης – Λίμπερο: Αντωνίου. – Αλλαγές: Πλατρίτης, Κωνσταντινίδης.

Πάει με άνεση στη Λεμεσό

«ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»: ΟΜΟΝΟΙΑ – PΟΚΚΑ ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ 3-0 (25-16, 26-24, 25-14)

Η απώλεια του πρωταθλήματος δεν επηρέασε την Ομόνοια που κέρδισε την Παρασκευή την Pokka AE Kαραβά με3-0 σε στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας.

Οι «πράσινοι» πάνε με σαφές προβάδισμ στον επαναληπτικό του «Σπύρος Κυπριανού» την ερχόμενη Δευτέρα με αποκλειστικό στόχο να σφραγίσουν την πρόκριση στα ημιτελικά.

Η Pokka ΑΕ Καραβά θα το παλέψει με οδηγό την εμφάνιση του δεύτερου σετ. Η προσφυγική ομάδα επιζητεί νίκη με3-0 ή 3-1 για να οδηγήσει την πρόκριση στο χρυσό σετ.

Άνετη η Ομόνοια απέναντι στην «κιτρινόμαυρη» ομάδα δεν δυσκολεύτηκε να πάρει το πρώτο σετ με 25-16 σε 25 λεπτά και να διαμορφώσει το 1-0. Ο Γιάννης Καλματζίδης έριξε στην εξάδα τον Αχιλλέα Πετρακκίδη που επέστρεψε από τον τραυματισμό του.

Η Pokka ΑΕ Καραβά είναι απρόβλεπτη ομάδα και το έδειξε στο δεύτερο σετ. Παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικά δυσκόλεψε την Ομόνοια και οδήγησε το σετ στους έξτρα πόντους.

Εκεί η Ομόνοια με σύμμαχο την εμπειρία και την κλάση της κέρδισε με 26-24 και ανάσανε με το 2-0 σετ.

Οι «πράσινοι» επανήλθαν στο τρίτο σετ το οποίο κέρδισαν άνετα με25-14 και σφράγισαν την πρώτη νίκη..

ΟΜΟΝΟΙΑ(Γ. ΚΑΛΜΑΤΖΙΔΗΣ): Μπέγκρεϊ, Αχ. Πετρακκίδης, Αντωνιάδης, Σιντιμπέ,Φιλάρντι, Σ. Πετρακκίδης – Λίμπερο: Παπαχριστοδούλου. – Αλλαγές: Aλεξίου, Αχιλλέως.

PΟΚΚΑ ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ (ΝΤ. ΛΕΤΣΙΕΦ): Παναγιωτίδης, Γκαρσία, Ράμμα,Καρακατσάνης, Χατζηφιλίππου, Καλαφάτης – Λίμπερο: Mιχαήλ. – Αλλαγές: Mπέτουτσκα.

Έκανε το πρώτο βήμα

Το ΑΠΟΕΛ πέτυχε το πρώτο βήμα για πρόκριση τα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας.

Την Παρασκευή κέρδισε μέσα στο Φρέναρος την Ολυμπιάς με 0-3 σετ και θέλει να σφραγίσει με παρόμοιο τρόπο την πρόκριση του.

Η Ολυμπιάς είναι υποχρεωμένη να πάει στη Λευκωσία και να επιζητήσει νίκη με 3-0 ή 3-1 για να οδηγήσει την πρόκριση στο χρυσό σετ.

Το ΑΠΟΕΛ κυριάρχησε στα πρώτα δύο σετ και μέσα σε 41 λεπτά αγώνα πήρε προβάδισμα με 0-2 σετ κερδίζοντας με 17-25 και τα δυο σετ.

Η ομάδα του Φρενάρους προσπάθησε, αλλά δεν τα κατάφερε. Παίζοντας με την ψυχολογία το ΑΠΟΕΛ κέρδισε το τρίτο σετ με 11-25 και έφυγε με το διπλό. Τον προημιτελικό παρακολούθησαν 80 θεατές.

ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΦΡ(Π.ΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ): Στρούγκαρ, Γιαννούζοβιτς, Αγκέλοφ, Φιλίπας, Πέτρου, Αδάμου, Λίμπερο: Πρωτοπαπά.

ΑΠΟΕΛ (Γ. ΜΕΛΚΑ): Μίτιτς, Χαμαγιούν, Γ. Χρυσοστόμου,Λούνα, Βερίσιμο, Κυπριανού –Λίμπερο: Παντελή.

Με ψυχολογία πάει στη Δερύνεια

«ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ»: ΑΝΟΡΘΩΣΗ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ 3-1 (25-18, 25-18, 18-25, 25-17)

Με την ψυχολογία υπέρ της η Ανόρθωση θα επιδιώξει να τελειώσει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών Α΄ Κατηγορίας την επόμενη Παρασκευή στη Δερύνεια.

Το 3-1 με το οποίο κέρδισε την Αναγέννηση την Παρασκευή στο «Θεμιστόκλειο», είναι καλή βάση για τον στόχο της.

Η Αναγέννηση που έδειξε καλά στοιχεία θα προσπαθήσει να ανταποδώσει ή να κερδίσει με 3-0 ώστε να οδηγήσει την υπόθεση πρόκριση στο χρυσό σετ.

Πιο ομάδα η Ανόρθωση στο πρώτο σετ επιβλήθηκε με 25-18 και προηγήθηκε με 1-0 σε 26 λεπτά . Η Αναγέννηση προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει τη «Μεγάλη Κυρία».

Η «Μεγάλη Κυρία» συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο δεύτερο σετ και το κέρδισε 25-18 σε 25 λεπτά ξεφεύγοντας με δυο σετ διαφορά.

Στο τρίτο σετ οι «πράσινοι» του Λάϊου αντέδρασαν και απάντησαν στην Ανόρθωση κερδίζοντας με 18-25 μειώνοντας σε 1-2.

Η Ανόρθωση επανήλθε διόρθωσε τα κακώς έχοντα του τρίτου σετ και κέρδισε με 25-17 στο τέταρτο σετ κερδίζοντας με 3-1 τον αγώνα.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ(Γ. ΓΙΑΠΑΝΗΣ): Μπελχαρίνι,Κνέζεβιτς,Σόρενσεν, Κολάς,Στρουγκάρεβιτς, Μοντόγια – Λίμπερο: Χατζηδαμιανού. – Αλλαγές: Γκράμενφορντ, Κοντός.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ (Γ. ΛΑΙΟΣ): Χριστοφή,Γκρόενβελντ, Καραγιάννης, Μπράβο, Τοφής, Κ. Παπαϊωάννου – Λίμπερο: Χρ. Παπαϊωάννου. – Αλλαγές: Zάνης.

Πηγή: volleyball.org.cy

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top