Έβρος: Σε κατάσταση συναγερμού λόγω ανόδου της στάθμης των νερών

Έβρος: Σε κατάσταση συναγερμού λόγω ανόδου της στάθμης των νερών

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται ο νομός Έβρου, καθώς η στάθμη των υδάτων των ποταμών Έβρου και Άρδα παραμένει πάνω από το όριο επικινδυνότητας για την πρόκληση πλημμυρών.

Οι στάθμες του ποταμού Έβρου, στο Πύθιο και στο Πέταλο, παραμένουν από το βράδυ της Τρίτης 27 Μαρτίου 2018 πάνω από τα έξι μέτρα, παρά τις εκτονώσεις που επιχειρούνται με το άνοιγμα θυροφραγμάτων στον κάμπο του Πυθίου.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν την Δευτέρα σε ελεγχόμενη πλημμύρα 1000 στρεμμάτων και την Τρίτη άνοιξαν άλλο ένα θυρόφραγμα, για την τεχνητή κατάκλυση σε 1000 ακόμα στρέμματα.

Οι πιέσεις, ωστόσο, παραμένουν μεγάλες, όπως φαίνεται και από τις τελευταίες μετρήσεις την Τρίτη (27/03), που το ύψους του νερού ήταν στα 6 μέτρα και 12 εκατοστά στο Πύθιο και στα 6 μέτρα και 19 εκατοστά στο Πέταλο.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε υψηλή ετοιμότητα και παρακολουθούν την εξέλιξη, με κύριο μέλημα την αποτροπή πλημμυρών σε κατοικημένες περιοχές. Κρίσιμα θεωρούνται τα επόμενα 24ωρα, αφού στην ήδη γεμάτη κοίτη του ποταμού Έβρου, φτάνουν νερά από τους παραποτάμους του, κυρίωςαπό τον Άρδα, στον οποίο χύνονται μεγάλες ποσότητες υδάτων από τα υπερχειλισμένα φράγματα της Βουλγαρίας.

Από ΕΡΤ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE