ΠΑΡΑ-THEMA

ΠΑΡΑ-THEMA: Να αγαπάτε λίγο περισσότερο τους μαθητές- Ποια ήταν η πρώτη σου εμπειρία;

ΠΑΡΑ-THEMA: Να αγαπάτε λίγο περισσότερο τους μαθητές- Ποια ήταν η πρώτη σου εμπειρία;

Πρόβα για τον ‘θεσμό’ της καλοκαιρινής εργασίας αποτελούν οι διακοπές του Πάσχα, αφού ήδη με μια βόλτα στη πόλη, διαπιστώνει κανείς ότι πολλοί νεαροί μαθητές ηλικίας 16-17 ετών άρχισαν να εργάζονται.

Το πιο πάνω, γίνεται πιο εύκολα αντιληπτό μετά από μια βόλτα σε καφετέριες, βενζινάδικα, οικοδομές και γενικά χώρους εργασία όπου ‘χρειάζονται χέρια’. Έτσι πολλοί μαθητές θυσιάζουν σημαντικό μέρος από την ξεκούραση και τις διακοπές τους, για να βγάλουν τον πρώτο τους μισθό.

Αν ο αριθμός είναι μεγαλύτερος ή μικρότερος από άλλες χρονιές, ο υποφαινόμενος δεν μπορεί να γνωρίζει, αλλά μια υποψία, ότι αν όχι αυξημένος τουλάχιστον παραμένει σταθερός υπάρχει, αφού η οικονομική κατάσταση πολλών νοικοκυριών έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια.

Πάντως, είτε πρόκειται για επιπλέον χαρτζιλίκι για να αγοράσουν ένα κινητό ή ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι που θέλουν, είτε να βοηθήσουν στον οικογενειακό προϋπολογισμό, αξίζουν πιστεύω τον σεβασμό και την κατανόηση μας.

Λόγω επαγγέλματος, κατά καιρούς έρχονται εις γνώση μου περιστατικά νεανικής παραβατικότητας που σχετίζονται είτε με ναρκωτικά, είτε με μικροκλοπές, κάτι που λυπεί όλους μας, ενώ σαν κοινωνία έχουμε ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

Έτσι ας αγαπούμε λίγο περισσότερο τους μαθητές που βγάζουν τίμια το χαρτζιλίκι τους και αν και εφόσον είναι δυνατό, ένα μικρό πουρμπουάρ, ας το αφήνουμε.

Και μια λάθος παραγγελία στην καφετέρια να μας φέρουν, λίγο να καθυστερήσουν στο βενζινάδικο, δεν χάθηκε ο κόσμος, ας μην τους δημιουργούμε πρόβλημα.

Τέλος, στους μαθητές που εργάζονται, μιας και ο υποφαινόμενος έτυχε να εργαστεί όντας μαθητής προ δεκαετίας, έχω να τους πω τα εξής, να σέβονται τον εργοδότη τους και τα χρήματα που τους δίνει. Είναι μια καλή δοκιμασία πριν βγουν μια και καλή στην αγορά εργασίας.

Μοιραστείτε μαζί μας αν το επιθυμείται στα σχόλια, την εμπειρία σας από την πρώτη σας εργασία και μισθό και πως τον αξιοποιήσατε. (Πάντα σε κόσμια πλαίσια).

Χ. Ζήνωνος

*Η κεντρική φωτογραφία είναι αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top