Σεισμός 6,5 βαθμών στην Παπούα Νέα Γουινέα

Σεισμός 6,5 βαθμών στην Παπούα Νέα Γουινέα

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών σημειώθηκε στην απομακρυσμένη περιοχή των υψιπέδων στην Παπούα Νέα Γουινέα, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

Ο σεισμός του οποίου το εστιακό βάθος ήταν μόλις δύο χιλιόμετρα σημειώθηκε 93 χλμ. νοτιοδυτικά της Ποργκέρα στην επαρχία 'Ενγκα, ανακοίνωσε το EMSC.

Σεισμοί σημειώνονται συχνά στην Παπούα Νέα Γουινέα, η οποία βρίσκεται στον "δακτύλιο της φωτιάς" του Ειρηνικού, όπου τέμνονται τεκτονικές πλάκες και η σεισμική δραστηριότητα είναι μεγάλη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: «Η συνάντηση Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν εντάσσεται στην προετοιμασία που ζήτησε ο Γκουτέρες»

Λετυμπιώτης: «Η συνάντηση Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν εντάσσεται στην προετοιμασία που ζήτησε ο Γκουτέρες»

Καθοριστική για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό η σημερινή συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE