ΚΟΣΜΟΣ

Αδέρφια συναντήθηκαν στη φυλακή 22 χρόνια μετά την καταδίκη τους για το φόνο των γονιών τους

Αδέρφια συναντήθηκαν στη φυλακή 22 χρόνια μετά την καταδίκη τους για το φόνο των γονιών τους

Για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια συναντήθηκαν στη φυλακή οι αδερφοί Μενέντεζ, που είχαν συγκλονίσει τον κόσμο, όταν το 1989 σκότωσαν τους γονείς τους στο σπίτι τους στο Μπέβερλι Χιλς.


Ο Έρικ Μενέντεζ και ο αδερφός του Λάιλ καταδικάστηκαν σε ποινή ισόβιας κάθειρξης το 1996, για τη βίαιη δολοφονία. Η συνάντησή τους, μετά από 22 χρόνια, σε φυλακή του Σαν Ντιέγκο τους έκανε να «ξεσπάσουν σε κλάματα», όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ. 

Την αποκάλυψη για τη συνάντηση των δύο αδερφών έκανε ο βετεράνος δημοσιογράφος Ρόμπερτ Ραντ, στο ABC News. Ο Ραντ, που κάλυψε από την πρώτη στιγμή την υπόθεση της οικογένειας Μενέντεζ, ανέφερε ότι συγγενής των δύο αδερφών του είπε ότι ο Λάιλ «εξεπλάγη που δεν ένιωθε πιο συναισθηματικός», την ώρα που ένας φρουρός τον οδηγούσε στον αδερφό του, που θα έβλεπε για πρώτη φορά από τις 10 Σεπτεμβρίου 1996. 

Ωστόσο, όταν ο φύλακας άνοιξε την πόρτα και ο Λάιλ είδε το πρόσωπο του αδερφού του, «ξέσπασαν σε κλάματα αμέσως», είπε ο Ραντ. 

«Αγκάλιασα ο ένας τον άλλον για ένα λεπτό χωρίς να πουν τίποτα μεταξύ τους. Τότε, οι υπεύθυνοι των φυλακών τους άφησαν να περάσουν μαζί μια ώρα στο δωμάτιο», ανέφερε. Πολλοί από αυτούς που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση διατυπώνουν το ερώτημα γιατί τα δύο αδέρφια κρατήθηκαν μακριά για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη 

Τα δύο αδέρφια σκότωσαν τους γονείς τους, Χοσέ και Κίτι, στο σπίτι τους στο Μπέβερλι Χιλς στις 20 Αυγούστου 1989. Χρησιμοποιώντας όπλα που είχαν αγοράσει την προηγούμενη ημέρα, ο Έρικ, 47 χρονών σήμερα και ο Λάιλ, 50 ετών σήμερα, πυροβόλησαν τον πατέρα τους στο κεφάλι. Στη συνέχεια πυροβόλησαν πολλές φορές τη μητέρα τους στο στήθος και στο πρόσωπο. 

Το αποτρόπαιο έγκλημα είχε παραμείνει ανεξιχνίαστο, μέχρι που ο Έρικ παραδέχθηκε το 1990 στον ψυχολόγο του ότι αυτός και ο αδερφός του διέπραξαν τους φόνους. 

Καταδικάστηκαν σε δις ισόβια

Καταδικάστηκαν σε ποινή δις ισόβια. Οι δημόσιοι κατήγοροι θεώρησαν ότι οι αδερφοί σκότωσαν τους γονείς τους ελπίζοντας ότι θα πάρουν την περιουσία τους. Η υπεράσπιση, από την άλλη πλευρά, υποστήριξε ότι τα δύο αδέρφια σκότωσαν τους γονείς τους σε αυτοάμυνα, ενώ για χρόνια υπέφεραν από κακοποίηση. 

Πάντως, η μεταφορά τους στην ίδια φυλακή σημαίνει, σύμφωνα με τη διεύθυνση του σωφρονιστικού ιδρύματος, ότι τα δύο αδέρφια θα μπορούν να βλέπονται καθημερινά κατά τη διάρκεια των γευμάτων και των διαλειμμάτων.

 

Aπό Πρώτο ΘΕΜΑ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top