logo
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΓΚΛΗΜΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIFESTYLE
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΕΛΛΑΔΑ
ΚΟΣΜΟΣ
ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΥΠΡΟΣ LIFESTYLE ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΣΜΟΣ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΦΑΝΗΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΠΑΡΑ-ΤΗΕΜΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΦΙΛΟΖΩΟΙ

Έπιασαν τόπο οι εκστρατείες της Αστυνομίας - Kανένας τραυματισμός από τη χρήση κροτίδων

 10 Απρ 2018 Κοινωνία

Τα μέτρα που έλαβε η Αστυνομία κατά διάρκεια της εκστρατείας για πρόληψη και πάταξη του φαινομένου της χρήσης των κροτίδων, η οποία άρχισε στις 7 Μαρτίου, 2018, ήταν στοχευμένα, αποτελεσματικά και αποτρεπτικά αφού για πρώτη φορά δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός από τη χρήση κροτίδων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα, κατά την περσινή χρονιά σημειώθηκε ένα μόνο περιστατικό τραυματισμού προσώπου ηλικίας 19 ετών, από τη χρήση κροτίδων ενώ το 2016 υπήρχαν δύο περιστατικά τραυματισμού προσώπων ηλικίας 23 και 31 ετών από τη χρήση κροτίδων.

Τονίζεται ότι την περίοδο  2005 – 2015 καταγράφηκαν κατά μέσο όρο 11 περιστατικά τραυματισμού το χρόνο, με ακρωτηριασμούς και άλλα σοβαρά τραύματα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 2005 σημειώθηκαν 28 τραυματισμοί, από τους οποίους οι 10 σοβαρά. Το 2006, 11 τραυματισμοί, από τους οποίους οι τέσσερις σοβαρά. Το 2009, 11 τραυματισμοί από τους οποίους οι 8 σοβαρά. Το 2013, έξι τραυματισμοί, από τους οποίους οι τέσσερις σοβαρά, ενώ το 2015 εννιά τραυματισμοί, από τους οποίους οι τρεις σοβαρά.

Από τη μελέτη των στατιστικών στοιχείων διαπιστώνεται ουσιαστικά σημαντική μείωση στα συγκεκριμένα περιστατικά λαμβάνοντας υπόψη και την ηλικία των προσώπων που είχαν τραυματιστεί τα προηγούμενα χρόνια.

Στη προσπάθεια για μείωση των περιστατικών τραυματισμών από κροτίδες, πρωτεύοντα ρόλο είχε η στοχευόμενη αλλά και έντονη εκστρατεία διαφώτισης και ενημέρωσης, που ανέλαβε η Αστυνομία, σε συνεργασία με άλλους φορείς, για τους κινδύνους από τη χρήση κροτίδων. Στο πλαίσιο της εκστρατείας, οι Αστυνομικές Διευθύνσεις με την ενεργό εμπλοκή και των μελών της Κοινοτικής Αστυνόμευσης και των Πυροτεχνουργών, σε συνεργασία με τις Τοπικές, Κοινοτικές, Εκκλησιαστικές και Σχολικές Αρχές, ανέλαβαν την προσέγγιση και διαφώτιση των μαθητών και άλλων νεαρών προσώπων σε σχολεία και άλλους χώρους. Τις 350 διαλέξεις που πραγματοποιήθηκαν σε σχολεία και οργανωμένα σύνολα, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, παρακολούθησε μεγάλος αριθμός μαθητών, νεαρών προσώπων, αλλά και γονέων (πέραν των 26,000). 

Επίσης, η ενημέρωση του κοινού από το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας, το οποίο μέσα από ανακοινώσεις, συμβουλές και φιλμάκια που προβλήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Αστυνομίας, συνέδραμε σε σημαντικό βαθμό στις προσπάθειες διαφώτισης και ευαισθητοποίησης των νέων και μαθητών στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης αλλά και γενικότερα των χρηστών του διαδικτύου αναφορικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση κροτίδων.

Ακόμα, στο πλαίσιο της πρόληψης και της αποφυγής δυσάρεστων καταστάσεων, με τη σύσταση ομάδων σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις, η Αστυνομία ανταποκρίθηκε παγκύπρια σε ένα μεγάλο αριθμό περιστατικών για ελέγχους σε διάφορους χώρους για τη χρήση κροτίδων και των λαμπρατζιών.

Οι ενέργειες, δράσεις της Αστυνομίας και τα αποτελέσματα της εκστρατείας θα μελετηθούν και θα καταγραφούν απόψεις και  εισηγήσεις με στόχο πάντοτε την περαιτέρω βελτίωση και την αύξηση της αποτελεσματικότητας.

Να σημειωθεί ότι στην όλη προσπάθεια που καταβλήθηκε τα μέλη της Αστυνομίας συνέβαλαν τα μέγιστα και εργάστηκαν με αφοσίωση και προσήλωση στο καθήκον και σε αρκετές περιπτώσεις προέβηκαν σε ενέργειες πέραν των καθηκόντων τους, με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών, με αυξημένους κινδύνους για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Επίσης ευχαριστίες θα πρέπει να δοθούν προς τους πολίτες, στις τοπικές αρχές, τους φορείς και οργανωμένα σύνολα, που συνέβαλαν επίσης στο έργο της Αστυνομίας με τις δικές τους ενέργειες με οποιοδήποτε τρόπο, καθώς και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η συμβολή των οποίων ήταν καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία της εκστρατείας της Αστυνομίας αφενός για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση του κοινού και αφετέρου για την ασφάλεια των πολιτών.

 

BONUS €100: Ανοίξτε έναν λογαριασμό σήμερα στην www.megabetplus.com.cy και λάβετε 100% μπόνους εγγραφής μέχρι €100.